„Liberty” nori pakeisti konkordo sutartį

4
JAV

Chase Carey sako, kad 2020 metais turima pasirašyti konkordo sutartis turi būti peržiūrėta iš pagrindų

Naujieji savininkai „Liberty Media” dažnai paskelbia savo viziją apie Formulės 1 ateitį. Tačiau iki šiol daugumą jų varžo galiojanti konkordo sutartis.

Pavyzdžiui Carey jau yra išsakęs, kad jis norėtų pakeisti pačią schemą už ką ir kokią sumą pinigų gauna komandos dalyvaujančios čempionate.

Reklama

Naujoji sutartis tarp komandų ir savininkų turėtų būti pasirašyta ir įsigalioti nuo 2020 metų. Chase norėtų daug ką joje pakeisti.

„Mes turime įžymųjį dokumentą pavadinimu Konkordo sutartis. Ši sutartis iškyla kas 6 – 8 metus – naujoji atkeliauja 2020 metais – ir tai apsprendžia mūsų ir komandų piniginius santykius”, – kalbėjo F1 savininkas.

„Mūsų tikslas yra sukurti ilgalaikę partnerystę. Ne tokią kurią reikėtų persvarstyti kas aštuonetą metų, bet tokią kuri sukurtų tęstinumą”.

Nauja sutartis galiotų ne ilgiau kaip 3 metus

Carey yra įsitikinęs, kad reikia trumpinti sutarties galiojimo laikotarpį.

„Tai sukuria žaidimo aplinką. Tokiu atveju visi dalyviai pradeda galvoti ir ieškoti sau naudingų sprendimų”, – kalbėjo Chase. „Mes norime sukurti sistemą, kad visi dalyviai žiūrėtų tris metus į priekį, o ne žvelgtų į kažkokią vieną datą, kuri laukia jų ateity. Aš tikiu, kad toks modelis visiems tinka, tiesiog juo reikia nukreipti ta linkme.”

„Mes siekiame sukurti aplinką, kurioje visi žino, kad jie yra varžovai trasoje, tačiau turėtų bendrą sporto ateities viziją, kuri duotų naudos visiems. Vienaip ar kitaip tai yra sportas, sportas kuriame istoriškai visi buvo kiekvienas už save. Mes norime, kad visi galvotų jog jei kažko sieksime kartu tai nebe bus pasiekta tik pusė naudos, mes manome, kad dirbant kartu nauda padvigubėtų ar patrigubėtų”, – baigė Chase Carey.

Reklama

4 Komentarai (-ų)

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia