Lance Strollas – pirmasis pilotas, šiemet išvažiavęs į trasą

0
@f1i.com

 

Nors dar iki pirmųjų bandymų liko mėnesis su trupučiu, bet Lance Strollas rado galimybę apsukti ratus Malaizijoje su „Williams” bolidu.

Reklama

Strollas vairavo 2014 metų „Williams” bolidą, kuris buvo patobulintas pagal 2016 metų sezono reikalavimus.

Padedamas milijonieriaus tėčio, jis gavo galimybę Sepange važiuoti su bolidu, kai visi kiti pilotai su nekantrumu laukia bandymų, taip Lance nori kuo geriau pasiruošti debiutui.

 

Strollo įsijungimo programa yra išties intensyvi, jis sėda prie vairo vos tik pasitaiko galimybė: Yas Marina, Red Bull Ringas, Hungaroringas, Silverstonas, Monza ir dabar Sepangas, tai trasos kuriose Lance vairavo „Williams”.

Išmokti yra ko, visgi Formulės 3 serijoje yra tik 230 AG, o F1 net 900 AG.

Kaip sekėsi Strollui yra slepiama, tačiau sklando kalbos, kad jis sugebėjo apsukti tiek ratų, kad jų užtektų dviem GP savaitgaliams.

Ant bolido buvo sumontuotos specialios mokomosios padangos. Jų charakteristikos skiriasi nuo tų kur naudojamos GP, tačiau prieš išeidamas iš „Williams” Patas Symondsas sakė:”Kiek tokių padangų charakteristikos skiriasi nuo normalių, mums nėra žinoma. Tačiau mes galime palyginti testų rezultatus tarp Lance ir Botto bei Massos kurie buvo atlikti 2014. Ir turiu pasakyti, kad Strollo rezultatai man paliko įspūdį.”

Patas taip pat gyrė Lance dėl greitos orientacijos ir greito prisitaikymo:”Jis labai greit įsisavina trasą. Tai visad yra gero lenktynininko bruožas.  Po dviejų dienų trasoje, jis ją išmoksta ir demonstruoja gana gerus laikus.

Be viso to – jis mokosi. Didelė vairavimo šiuolaikinę formulę dalis yra ta, kad reikia mokėti tvarkytis su padangom, taip pat jam reikia išmokti, kad tai ką pastoviai aiškina inžinieriai yra ne šiaip sau pastabos.

Tad jam tenka išvažiuoti, sugraužti pirmą padangų komplektą ir tada pasakyti: velnias, gerai, dabar žinau, kad negaliu lėkti visada nuspaudęs tik akseleratorių. Reikia išmokti tokių ir panašių dalykų. Jis mokosi, ir tai yra gerai”.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia