L. Hamiltonas: pasivyti M. Schumacherio rekordus nėra neįmanoma

0
lewis hamilton

Lewisas Hamiltonas sako, kad jis nesistengia sumušti Michaelio Schumacherio Formulės 1 rekordus, tačiau teigia, kad juos pakartoti nėra neįmanoma.

Keturis kartus pasaulio čempionas šiuo metu turi 62 pergales lenktynėse ir yra antroje vietoje tarp geriausių lenktynininkų. Šioje kategorijoje pirmauja Michaelis Schumacheris su 91 pergale. Britas trimis čempionų titulais atsilieka nuo to pačio vokiečio, kuris čempionu yra tapęs net septynis kartus.

Reklama

Tačiau Lewisas Hamiltonas legendinį lenktynininką jau yra aplenkęs vienoje kategorijoje – „pole” pozicijų britas iškovojo 72, kai tuo tarpu M. Schumacheris – 68. „Mercedes” lenktynininkas teigia, kad nesistengia ypatingai koncentruotis į likusius du rekordus, tačiau teigia, kad jie nėra nepasiekiami iki jo karjeros pabaigos.

„Tikiuosi, kad ir toliau skinsiu pergales dar ilgą laiką. Jeigu kova manyje išliks, kokia yra dabar, o aš galėsiu demonstruoti gerus rezultatus, tada viskas yra įmanoma, tačiau aš neturiu troškimo pasivyti Michaelį”, – sakė Lewisas Hamiltonas.

„Dabar aš esu daug arčiau nei kada nors buvau. Ankščiau iškovoti 91 pergalę atrodė nepasiekiamas tikslas, nors iki to dar yra ilgas kelias, tačiau jis nėra neįmanomas, kad potencialiai atsidurtum kažkur šalia.”

„Aš esu labai dėkingas, kad galiu būti tarp tikrų legendų. Ne tik tarp jų, bet lygiai su jais turėdamas keturis čempiono titulus ir „pole” pozicijų rekordą. Manau, kad tai yra tikrai kažkas tokio dėl ko aš didžiuojuosi. Planuoju laimėti dar daug lenktynių, todėl pažiūrėsime kaip man seksis.”

Lewiso Hamiltono triumfas 2017 metais pastatė jį į ta pačią poziciją su Alainu Prostu ir Sebastianu Vetteliu, kurie turi po keturis čempionų titulus. 2018 metais britas turės galimybę ir vėl pasivaržyti su Sebastianu Vetteliu dėl penktojo čempiono titulo. Michaelis Schumacheris turi septynis čempiono titulus, o Juanas Manuelis Fangio – penkis.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia