Kuro taupymas Rusijoje Mclaren ekipai kainavo 50 sekundžių

5

[media-credit id=4 align=”aligncenter” width=”1024″]Ericas Boullier[/media-credit]

Vakar Sočyje vykusiame Rusijos GP McLaren ekipa beveik visą lenktynių distanciją taupė kurą, po lenktynių atlikti skaičiavimai parodė, kad tai „McLaren” ekipai kainavo maždaug 50 sekundžių.

Reklama

Jei ne kuro taupymas Ericas Boullieras, komandos vadovas, yra įsitikinęs, kad „McLaren” ekipa būtų turėjusi galimybę varžytis su „Williams”.

Fernando Alonso finišavo 6 vietoje, ir buvo ratu atsilikęs nuo pirmoje vietoje finišavusio Nico Rosbergo, negana to Alonso net 52,829 sekundės nusileido 4 vietoje likusiam Valtteri Bottui.

Boullieras sako, kad šis skirtumas yra tik dėl to, kad „Honda” variklis naudoja kur kas daugiau kuro, nei konkurentų jėgainės.

„Mes matome, kad mums tenka stipriai taupyti kurą dėl savaime suprantamų priežasčių. Fernando varžybų gale galėjo važiuoti daugiau 1,2 sekundės per ratą greičiau. Tad jei nebūtume taupę kuro, mes būtume sutaupę per 50 sekundžių visos distancijos metu. Jei palygintume situaciją su „Williams”, tai pamatytume kryptį kuria turime nukreipti mūsų progresą. Šiaip tempas būtų buvęs geras, bolido balansas tenkino abu vairuotojus. Fernando truputį pasilinksmino.”,-kalbėjo Ericas.

Abu „McLaren” pilotai, Alonso ir Buttonas, finišavo taškuose. Tai buvo pirmas kartas nuo pernai Vengrijos etapo.

Komandos vadovas džiaugėsi lenktyniniu tempu ir sakė, kad tai buvo gerai bendrai nuotaikai pakelti po to, kai nei vienas ekipos pilotas nepateko į trečiąją kvalifikacijos dalį.

„Aš esu laimingas. Mes nusipelnėme pagaliau uždirbtų taškų, po kelių nesėkmių. Tempas buvo labai geras. Startas buvo sėkmingas, iškovojom keletą pozicijų pasinaudoję konkurentų nesėkmėmis, bolidas elgėsi visai gerai ir mes neturėjome jokių grėsmių. Mūsų lenktynininkas užfiksavo 5 greičiausią rato įveikimo laiką, finišavome 6 vietoje, tas aš esu labai patenkintas tuo, kaip viskas susiklostė. Kas kart mes atrodome labiau konkurencingi, tad tikiuosi nuo Barselonos ir Monako iškovoti daugiau taškų.”

Reklama

5 Komentarai (-ų)

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia