Kitame strategijos grupės susirinkime dvi komandos, „Force India“ ir „McLaren“, siūlo svarstyti „Haas“ komandą, dėl to, kad jų bolidas labai primena pernykštį „Ferrari“ kūrinį.

Australijoje „Haas“ komanda visus nustebino, kai ne tik labai gerai pasirodė kvalifikacijoje, bet buvo ir geriausia 4 komanda lenktynėse. Abu šios komandos lenktynininkai nebaigė lenktynių dėl nepritvirtinto priekinio rato, visgi iki tol amerikiečiai atrodė labai solidžiai.

„Haas“ neneigia, kad jie perka visas leidžiamas detales iš „Ferrari“ komandos. Pirkinių sąrašas iš italų tikrai ilgas: variklis su visais elementais, greičių dėžė, vairo mechanizmas, visa piloto įranga bei priekinė važiuoklės dalis – visa tai yra leidžiama taisyklių. „Ferrari“ šiemet leido „Dallara“ komandai naudotis jų vėjo tuneliu kuriant „Haas“ bolidą.

Reklama

Šiemet jau 3 sezonas, kaip amerikiečių komanda dalyvauja čempionate. Pradžia ėjosi kaip iš pypkės, o konkurentai vis garsiau reiškia nepasitenkinimą. Po pirmųjų treniruočių kai kurie konkurentai sakė, kad „Haas“ bolidas yra beveik identiškas pernykščiam „Ferrar“ SF-70h kūriniui.

Labiausiai nepatenkinti tokia gera amerikiečių forma šiemet yra „Force India“, kuris su sezonus iš eilės buvo 4 greičiausia komanda iš visų dalyvaujančių ir „McLaren“ kurie šiemet žadėjo kovoti dėl podiumų.

„Red Bull“ vadovas Christianas Horneris sako, kad jis kels idėją, kad variklio nustatymų keisti nebūtų galima, taip atimdama iš „Mercedes“ pagrindinį įrankį kvalifikacijoje. Na o „McLaren“ ir „Force India“ siūlys tirti „Ferrari“ ir „Haas“ bendradarbiavimą. Jų manymu detalių pirkimas yra viena, tačiau dabar jų tvirtinimu, italai dalinasi ir sukauptais duomenimis, bei personalu su amerikiečiais.

„Aš nežinau, kaip jiems tai pavyksta, tai turbūt burtai“, – sako Otmaras Szafnaueris iš „Force India“. „Man niekaip nesuprantama, kaip tik du vos kelis sezonus dalyvaujanti sporte komanda neturinti tam resursų gali sukurti tokį gerą bolidą. Ar čia kažkaip įsivėlę burtai? Jei taip, aš noriu tokios pat burtų lazdelės.“

„Visi aerodinaminiai elementai turi būti gaminami pačių. Aš nežinau,kaip įrodyti, kad tai nėra tavo intelektinis kūrinys. Reikia būtinai ištirti ar viskas atitinka taisykles.“

„Ar tai tavo kūrinys ar kieno nors kito? Čia man yra pagrindinis klausimas. Aš neturiu atsakymo į šį klausimą. Galbūt viskas kurta jų pačių, tai tiesiog įtarimas, nes kaip kitaip tu gali įgyti tokį pranašumą, kai neturi nei tam tinkamus specialistus nei patirtį?“

„Aš neturiu jokių įrodymų“, – sako Zakas Brownas, „McLaren“, komentuodamas Fernando Alonso pasisakymą, kad „Haas“ bolidas yra paprasčiausia „Ferrari“ kopija“.

„Niekam nėra paslaptis, kad jie labai glaudžiai bendradarbiauja su „Ferrari“. Mano manymu mums tereikia užtikrinti, kad jų bendradarbiavimas ne taptų pernelyg artimas. Tikrai galima kažkokia įtaka, kai kurios bolidų dalys yra labai panašios į pernykštį bolidą. Visa tai ištirti yra FIA inžinierių darbas.“

Charlie Whitingas paprašytas pakomentuoti šią situaciją atsakė: „Mes kuo puikiausiai žinom kokiam lygyje bendradarbiauja „Ferrari“ ir „Haas“.

„Pernai viena komanda jau išsakė panašų susirūpinimą, bet mes nieko nelegalaus neįžvelgėme.“

 

Reklama

1 komentaras

  1. Pagrindinė esmės citata „jie perka visas leidžiamas detales iš „Ferrari“ komandos”. Viskas, tai legalu, tad jokie kreipimaisi niekuo nepagrįsti. 🙂

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia