Kimi Raikkonenas mano, kad startuoti su „soft“ padangom geriau nei su „supersoft“

0
kimi raikkonen ferrari

Šiandienos lenktynėse abu „Ferrari“ lenktynininkai strategijos dėka startuos su „soft“ tipo padangomis, Kimi Raikkonenas mano, kad tai geriausias scenarijus.

Permainingoje vakarykštėje antroje kvalifikacijoje „Ferrari“ lenktynininkai spėjo vieną ratą įveikti su „soft“ padangomis ir taip užsitikrinti galimybę sau startuoti būtent su jomis.

„Red Bull“ ir „Mercedes“ savo greituosius ratus nuvažiavo su „supersoft“ padangom, kai ir šios komandos sumastė pasekti italų pavyzdžiu trasoje iškrito lietus ir pagerinti savo laikų jiems nepavyko.

Reklama

Dėka šios rizikos Kimi Raikkonenas ir Sebastianas Vettelis lenktynes pradės kietesnėmis padangomis, tačiau visų manymu jos yra geresnės lenktynėms skirtos padangos, nei minkštosios.

„Žvelgiant į visus savaitgalio rezultatus, kvalifikaciniai važiavimai yra geriausias mūsų pasiekimas“, – sako Kimi.

„Be abejonės, galėjo būti ir geriau, tačiau mes tikrai gerai pasirodėme. Mano bolidas elgėsi gerai, aš patenkintas juo, o tai labai geras ženklas prieš lenktynes.

2 kvalifikacijos dalyje oro sąlygos buvo labai klastingos, buvo nemaža tikimybė, kad lis. Mes pabandėme nuvažiuoti ratą su „soft“ padangomis ir tai mums pasiteisino, šiandien lenktynes pradėsime su jomis. Manau, kad mums tai geriausias įmanomas variantas, na bet neužbėkime įvykiams už akių, lenktynėse gali nutikti visko.“

Raikkonenas pripažino, kad paskutiniame savo greitajame rate jis padarė nedidelę klaidą paskutiniame sektoriuje ir prarastas laikas jam neleido iškovoti aukštesnės startinės pozicijos.

„Paskutiniame rate aš nuvažiavau labai gerą pirmą pusę rato, bet klaida paskutiniame sektoriuje man kainavo nemažai brangaus laiko. Aš bandžiau kažkiek jo atsikovoti paskutiame posūkyje, bet man nepavyko.

Laiko skirtumai priekyje yra labai maži, tad laukia labai įdomios lenktynės.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia