Kevinas Magnussenas vakar vykusios kvalifikacijos metu įsivėlė į mini lenktynes su Fernando Alonso pirmame Monzos trasos posūkyje.

K. Magnussenas niekada nenusileidžia savo konkurentams, vakar ir vėl susikirto jo ir Fernando Alonso keliai.

Paskutinėmis antros kvalifikacijos sekundėmis, abu sportininkai vienu metu pradėjo paskutinį savo bandymą patekti į trečią kvalifikacijos dalį. Kadangi abu nelinkę nusileisti, tai po pasistumdymo pirmame posūkyje abu buvo priversti nutraukti savo greituosius ratus ir trečią kvalifikacijos dalį stebėti iš savo garažų.

Reklama

„Aš nesiruošiu svarstyti, kodėl jis sugalvojo taip elgtis. Aš manau toks elgesys yra labai kvailas ir visai nebūtinas“, – Alonso kritikavo Magnussenas.

„Jis sugalvojo pasinaudoti, kad aš esu priekyje ir už mano bolido esamu vakuuminiu maišu, bei mane aplenkti. Jis mane prisivijo, neįsivaizduoju, kiek dešimtųjų jis iškovojo, bet būdamas taip arti varžovo tu iškovoji tikrai daug.

Aš nesiruošiu jo praleisti ir taip aukoti savo rato. Tikrai ne. Aš žinau, kad jis save laiko Dievu, bet aš nenusileisiu“, – piktinosi danas.

„Tuo metu vienoje trasos vietoje mūsų buvo 6 ar 8. Ascari posūkio išvažiavime Alonso šildė savo stabdžius, man taip atrodo, nes jis važiavo lėtai.

Aš važiavau greičiau, tad tiesiog jį aplenkiau. Bet tada jis kažkodėl nusprendė spausti ir priartėti prie manęs, priešingai nei visi kiti, kaip tik besistengiantys pasilikti saugų atstumą nuo varžovo. Be abejonės jis norėjo idealiai pasinaudoti vakuuminiu maišu ir mane aplenkti pirmame posūkyje, bet aš greičiau pasikarsiu nei tą leisiu.“

Teisėjai peržiūrėję visą video medžiagą, išanalizavę telemetrijos duomenis, išklausę lenktynininkus ir jų komandų atstovus nusprendė, kad nei vienas lenktynininkas netrukdė vienas kitam. Ypač turint galvoje, kad jie abu sugadino savuosius bandymus.

„Po kvalifikacijos jis priėjo ir juokėsi man į akis.

Jis yra visiškai nepagarbus kitiems… Nesulaukiu, kada jis išeis į pensiją. Jis nuolatos giriasi, kokie dieviški yra jo ratai. Jis tikrai manosi esąs Dievu. Juokdarys.“

Fernando Alonso situaciją komentavo priešingai nei Magnussenas.

„Visi ruošėsi pradėti greitąjį ratą, pasilikę atstumus vienas nuo kito ir staiga vienas iš „HAAS“ bolidų mane aplenkė ir nusprendė, kad jis gali įlysti tarp mūsų. Todėl mes abu pradėjome greitą ratą kartu, pirmąjį posūkį pasiekėme kartu ir kartu sugadinom savo greituosius ratus“, – situaciją komentavo ispanas.

„Yra daug lygių tarp vairuotojų ir bolidų Formulėje 1 ir yra atskira „HAAS“ klasė. Jų bolidas trečias arba ketvirtas pagal pajėgumą, o iškrenta jie antroje kvalifikacijos dalyje. Aš papuoliau į antrą kvalifikacijos dalį, tai ir buvo vienas mano tikslų. Ši situacija man beveik nieko nekeičia, jiems labiau, bet ji linksma, labai linksma.“

Starto rikiuotėje Alonso stovės už Magnusseno.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia