K. Raikkonenas: sustojau, nes pamačiau kibirkštis

0
@Scuderia Ferrari
@Scuderia Ferrari
@Scuderia Ferrari

Kimi Raikkonenas sako, kad Ferrari bando išsiaiškinti, kodėl nepavyko tinkamai pritvirtinti rato trečiojo ir paskutiniojo sustojimo metu.

Suomis pasirinko agresyvesnę, trijų sustojimų strategiją JAV GP lenktynėse, tačiau apsilankęs aptarnavimo zonoje, 38-ame lenktynių rate, turėjo pasitraukti, dėl nepritvirtinto rato. Už nesaugų išleidimą iš PIT zonos FIA skyrė 5000€ baudą „Ferrari” ekipai.

Reklama

„Mes turėjome problemų su ratu, nes jis nebuvo pritvirtintas šimtu procentų. Kažkiek jis buvo pritvirtintas, nes nenukrito, kai aš sustojau veržlė vis dar buvo ant rato. Bet mes pastebėjome, kad kažkas yra negerai, o aš sustojau, nes pastebėjau kibirkštis. Tačiau aš nežinau, kodėl nepavyko pritvirtinti rato šimtu procentų. Dabar mums reikia tai išsiaiškinti.” – sakė Kimi Raikkonenas.

Suomis pridėjo, kad jis buvo patenkintas mašinos balansu ir tempu iki 8 lenktynių rato, kai jis pasikeitė padangas į minkštąsias.

„Mašina elgėsi pakankamai gerai, bet pasikeitus padangų komplektą, kuris buvo visiškai naujas, aš neturėjau tokio gero sukibimo, kokio tikėjausi. Mes galėjome varžytis su priekyje esančiais vyrukais, tačiau pagal mane, mums trūko bendro sukibimo su antru padangų komplektu, kai pasikeitėme padangas trečią kartą į super minkštąsias, sukibimas vėl buvo geras. Bet visi šitie dalykai nebėra svarbūs, nes aš nefinišavau. Tai vienas iš tų savaitgalių, kai rodome gerą tempą lenktynėse, bet nieko nepasiekiame.”

Paklaustas ar parinkta strategija buvo teisinga, suomis sakė: „Niekada nesužinosime, nes mes nepasiekėme lenktynių finišo. Visada iškyla ‘o jeigu’, tačiau faktas toks, kad mes nepasiekėme finišo.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia