K. Raikkonenas: kaltinti S. Vettelį dėl klaidų nėra jokios prasmės

0
kimi raikkonen sebastian vettel

Kimi Raikkonenas stojo ginti savo komandos draugo Sebastiano Vettelio ir sako, kad kaltinti jį dėl padarytų klaidų nėra jokios prasmės.

Vokietis prieš vasaros atostogas buvo čempionato lyderis, tačiau po to iškovojo tik vieną pergalę ir lyderio poziciją perleido Lewisui Hamiltonui po klaidos Vokietijos GP.

Reklama

Nuo to laiko S. Vettelis atrodė praradęs viltį ir patekęs į stresinę būseną, kadangi daugelyje lenktynių darė labai daug vaikiškų klaidų.

Tačiau K. Raikkonenas sako, kad labai lengva žiūrėti į tuos incidentus ir sakyti, kad reikėjo elgtis kitaip, kaip pats faktas jau yra įvykęs.

„Nežinau ar jis tikrai padarė tiek daug klaidų“, – sakė K. Raikkonenas.

„Vokietijoje jis išslydo, tačiau tada buvo pakankamai sudėtingos oro sąlygos. Nežinau ar tai leidžia priimti sprendimą, kad dėl dabartinio rezultato kalta ši situacija. Labai sunku atsakyti.“

„Visada bus žmonių, kurie pirštu bandys baksnoti tai šen, tai ten ir tada garsiai sakyti: „Štai kodėl jis nelaimėjo“.

„Žinote, jeigu norite į kažką rodyti pirštu, yra milijonas dalykų, dėl kurių galima sakyti: „Nagi, šitą jis galėjo padaryti taip, todėl galutinis rezultatas dabar būtų visai kitoks“.

„Tačiau jau po visko yra labai lengva taip sakyti. Prisimeni, kas nutiko prieš dešimt metų ir tada gali rodyti pirštu sakydamas: „Štai, tau reikėjo tą padaryti kitaip, todėl būtum nugalėjęs“.

Kimi Raikkonenas yra paskutinis lenktynininkas, kuris „Ferrari“ komandai iškovojo čempiono titulą dar 2007 metais.

„Aš apie tai daug negalvoju. Galbūt vieną dieną, kaip baigsiu lenktyniauti, tada pradėsiu galvoti, kad esu labai laimingas, jog tapau pasaulio čempionu su „Ferrari“ komanda.“

„Bet aš tikrai negalvoju, kad tai yra labai šaunu, jog esu paskutinis, kuris šioje komandoje nugalėjo čempionate. Žmonės apie tai daug kalba, bet visi matome, kaip ta situacija atrodo dabar. Pažiūrėsime, kaip pasibaigs šie metai ir kas nutiks kitais.“

2019 m. sezone suomis lenktyniaus „Sauber“ ekipoje, o jį pakeist iš tos pačios ekipos ateinantis Charles Leclercas.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia