Jolyonas Palmeris ir Romainas Grosjeanas kaltina vienas kitą

2

Abu sportininkai susidūrė antrame posūkyje ir po to abu buvo priversti pasitraukti iš lenktynių.

Antrame posūkyje jie netilpo du kartus, pirmas kontaktas nebuvo stiprus, tačiau po to sekė neišvengiamas antrasis ir po to sportininkai atsidūrė sienoje.

Reklama

Iškart po to abu radijo ryšiu savo komandoms pranešė, kad kaltas varžovas. FIA teisėjai nusprendė nesiimti jokių veiksmų ir nuobaudų niekam nebuvo išrašyta.

Visgi ir po lenktynių tiek Jolyonas tiek Grosjeanas buvo įsitikinęs savo teisumu.

„Aš pasukau į antrą posūkį, „Sauber” lenktynininkas buvo išorėje, vidinėje dalyje savo nosį kišo Grosjeanas, na ir paskui buvau jo nustumtas”, – sakė Palmeris. „Ten vietos Romainui nebuvo. Kadangi išorėje buvo kitas bolidas, tai aš buvau suspaustas, kaip sumuštinis, o jis įsirėžė į mane atlėkęs vidine posūkio dalim.”

„Gal jis tiesiog nežinojo, kad išorėje yra dar ir „Sauberis”. Aš kaltinu jį, aš manau, kad kai tokiu stiliumi atleki į posūkį, tai susidūrimas neišvengiamas, nes jis atvažiavo būdamas už trasos ribų, sugrįžo prieš pat posūkį ir bandė jame tilpti. Aš negalėjau nieko padaryti. Aš negalėjau palikti jam daugiau vietos, nes išorėje buvo „Sauber””, – toliau situaciją dėstė Jolyonas.

„Aš startavau puikiai, aš puikiai įveikiau pirmą posūkį, aplenkiau Jolyoną stabdymo vietoje”, – taip apie situaciją kalbėjo Romainas. „Aš buvau vidinėje posūkio dalyje, jis pasuko ir tarp mūsų įvyko kontaktas. Iš pirmo žvilgsnio kaltas Palmeris. Aš buvau viduje, o jis į mane pasuko, gal ten ir buvo kažkas išorėje, bet tada reikia stumti jį ir toliau į išorę. Vietos viduje tai nebuvo.”

„Aš buvau labai rimtai nusiteikęs prieš šias lenktynes, ieškojau įvairiausių sprendimų, kaip lenktynėse pakilti kuo aukščiau. Gal taškų ir nebūtų buvę šansų iškovoti, bet būtų buvę įveikti 53 svarbūs ratai ir viskas buvo sugadinta pirmuose posūkiuose”, – baigė nusivylęs Grosjeanas.

Reklama

2 Komentarai (-ų)

  1. na šiaip aš ir šįkart įžvelgčiau labia grožano kaltę, bet panašiai su renault technika kažkada elgėsi ir pats romainas, o dabar jau jam beveik dauguma žada ferrari kėdę vietoj kimio. tai dėl tos vertės čia biesas žino, labai apgailėtinai pernai jis neatrodė, šiemet daug prasčiau važiuoja džjolijonas 😀

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia