JAV GP: pirmoje treniruotėje greičiausias L. Hamiltonas

0
@XPB Images
@XPB Images
@XPB Images

JAV GP pirmose treniruotėse greičiausią laiką užfiksavo „Mercedes” pilotas Lewisas Hamiltonas, antras liko komandos draugas Nico Rosbergas, trečias – Maxas Verstappenas.

Šiose treniruotėse „Williams” ekipa ir jos pilotas Valteri Bottas išbandė Halo sistemą, kuri buvo priderinta prie bolido spalvų.

Reklama

Sesijos pradžioje buvo kilę nežymių incidentų, tačiau rimtų pasekmių pavykta išvengti. Treniruotės laikui artėjant į pabaigą sugedo Marcuso Ericssono „Sauber” bolidas, jam teko visą ratą apvažiuoti pirma pavara, greičiausiai dėl pavarų dėžės gedimo.

„Ferrari” pilotas Sebastianas Vettelis išvažiavęs iš garažo mėgino įveikti greitą ratą, tačiau per plačiai išvažiavęs apgadino savo bolidą, nulūžo vienas iš aerodinaminių sparnelių esančių po bolidu, bloškiama dalis sulaužė ir šoninį veidrodėlį, vokietis turėjo grįžti į aptarnavimo zoną bolidą vairuodamas viena ranka, nes kitoje rankoje jis laikė nulūžūsį veidrodėlį, nenorėdamas jo pamesti. Po šio incidento, dėl nuolaužų trasoje – virtualaus saugos automobilio stadija, kuri truko neiglai.

„Haas” ekipos pilotas Estebanas Gutierrezas norėdamas pabandyti starto procedūrą, nebegalėjo pajudėti iš vietos aptarnavimo zonoje, o kitas šios komandos pilotas Romainas Grosjeanas per plačiai išvažiavo ant kelkraščių ir aplaužė savo bolido detales.

Pirmoje vietoje treniruotes baigė Lewsisas Hamiltonas, antroje –  Nico Rosbergas, trečioje – Maxas Verstappenas, ketvirtas  – Kimi Raikkonenas, penktas – Nico Hulkenbergas.

Visi rezultatai:

usafp1

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia