J. Todtas: F1 negali visiškai pasikliauti biudžeto lubomis

0
jean todt fia

FIA prezidentas Jeanas Todtas teigia, kad F1 negali aklai pasikliauti biudžeto lubomis, kad sumažintų komandų išlaidas.

F1 savininkai teigia, kad esminis pasikeitimas ateityje bus biudžeto lubų įvedimas, tačiau J. Todtas galvoja, kad būtų klaidinga pasikliauti tik tuo, kad kontroliuojant išlaidas problema išsispręs.

Reklama

Jis mano, kad išlaidų kepurėlė turėtų eiti koja kojon su kitomis taisyklėmis, kurios padėtų F1 padaryti pigesne, kitų atveju iškyla rizika koncepcijos žlugimui.

„Apie išlaidų kepurė ir valdymą kalbame jau kurį laiką. Manau, kad tai geras žingsnis, tačiau to neužteks, reikia, kad būtų kažkokia kombinacija”, – sakė J. Todtas.

„Mums reikia priimti tokias taisykles, kurios tikrai turės įtakos faktinėms išlaidoms. Paprasčiausiai įvedus išlaidų kepures, nemanau, kad kas nors pasikeis. Iki šiol nei vienas bandymas nesuveikė.”

„Turime sugebėti susitarti dėl kažko, kas būtų labiau išdirbta, jeigu norime pasiekti šį rezultatą.”

F1 komercijos vadovai individualiai sės prie stalo su komandomis šią žiemą ir detaliai aptars idėją dėl biudžeto lubų.

Tačiau, kol visos komandos pasisako, kad dėl išlaidų reikia kažką daryti, vistiek yra nemažai skepticizmo, kad toks modelis neveiks.

„Red Bull” komandos vadovas nėra tikras dėl šios idėjos kontrolės, kadangi visi bandymai įvesti tokią naujovę praeityje dėl to ir žlugdavo.

„Nesu didelis biudžeto lubų fanas, nes man kyla daug klausimų dėl to, kaip tai bus kontroliuojama, kadangi kiekviena korporacinė struktūra yra skirtinga.”

„Tai turi būti glaudžiai susiję su išlaidų valdikliais, kadangi išlaidos yra generuojamos per taisykles. Tai nustato, kiek mes išleidžiame.”

„Pirmiausiai reikia rasti sprendimą pagrindinei problemai išspręsti, o tada bus paprasčiau įvesti biudžetų lubas.”

„Jeigu nukreipsi visą spaudimą į veną vietą, tavo užtvanka neatlaikys dėl per didelio spaudimo.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia