J. P. Montoya ir J. Villeneuve skeptiškai vertina R. Kubicos perspektyvas Formulėje 1

2
Robert Kubica

Du buvę Formulės 1 pilotai – Jacques Villeneuve ir Juanas Pablo Montoya – skeptiškai įvertino galimą lenko Roberto Kubicos sugrįžimą į Formulę 1.

Žiniasklaidoje jau kuris laikas aktyviai sklando gandai, kad į Formulę 1 „Williams” sudėtyje gali grįžti lenkas Robertas Kubica, kurio karjera autosporto viršūnėje nutrūko 2011 m. pradžioje, po šiurpio avarijos ralio varžybose.

Reklama

Minėtos avarijos metu lenkui buvo stipriai sužeista dešinė ranka, o šios rankos plaštakos jis iki šiol negali pilnavertiškai valdyti.

1997 m. čempionas J. Villeneuve laikosi pozicijos, kad lenko esamų fizinių galimybių kritinėse lenktyninėse F1 situacijose nepakaktų.

„Kalba eina ne tik apie bandymą išlipti iš stovinčio bolido, turinčio „Halo” (kokpito galvos apsaugą, kuri bus privaloma nuo 2018 m. – red. past.), kas jau yra pakankamai sudėtinga. Kas bus per startą, kai jis turės staiga išvengti kliūties? Abejoju, kad tai galima padaryti viena ranka. Iš savo patirties žinau, kad negalima”, – teigė kanadietis.

J. P. Montyja lenko galimybes sėkmingai pilotuoti F1 bolidą įvertino dar skeptiškiau.

„Jei sąžiningai, tai (galimas R. Kubicos sugrįžimas – red. past.) yra pokštas”, – sakė kolumbietis. „Manau, jog Robertas nebėra 100 proc. pasirengęs iš bolido išspausti maksimumą ir vairuoti jį ant ribos”.

Tiesa, vienas „Williams” ekipos įkūrėjų ir buvęs jos technikos direktorius Patrickas Headas gina šios komandos sprendimą suteikti lenkui šansą išbandyti savo bolidą.

„Robertas yra vienas geriausių pastarųjų metų Formulės 1 lenktynininkų. Tik jis žino, kiek jis yra pasirengęs šiam iššūkiui. Jis buvo rimtai sužeistas ir „Williams” nori išsiaiškinti, kokia yra jo situaciją. Jei jis bus pasirengęs lenktyniauti fizine prasme, jis būtų labai geras pasirinkimas”.

Beje, kai kurių šaltinių teigimu, dabartiniai F1 pilotai gali iškelti galimo R. Kubicos sugrįžimo klausimą trumpame pasitarime su FIA atstovais Abu Dabyje kitą penktadienį.

Reklama

2 Komentarai (-ų)

  1. Manau, „Williamsui” apsimoka rizikuot, nes gerokai padidėtų televizijos dėmesys šiai komandai, dažnai būtų rodomas Roberto vairavimas, kas garantuotų gerus pinigus iš reklamos, be to, išaugtų reklaminio ploto ant bolido kaina 🙂

    • Skaiciau straipsni, kad ten yra dalykeliu ir piniginiu, Roberto draudimo apmokejimas ir panasiai…ta prasme daugiau zmogiski dalykai 🙂
      O siaip pries tai anksciau labai skeptiskai ziurejau, kad isvis Kubica galetu pasirodyti salia net F1, bet….prasau
      Tai dabar reiskias imanoma…cempionu netaptu…bet butu vos ne antras Zanardi

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia