J. Buttono vairuotas „Brawn” BGP 001 pasirodys lenktynių trasoje

3
@Getty Images

[media-credit id=13 align=”aligncenter” width=”1006″]Brawn[/media-credit]

2009 metų „Brawn” BGP 001 bolidas, su kuriuo Jensonas Buttonas tapo čempionu, šiais metais dalyvaus Goodwoodo festivalyje.

Reklama

Šis konkretus modelis, kodiniu pavadinimu „002”, buvo naudojamas visose 2009 m. sezono lenktynėse ir nuo to laiko nė karto nebuvo naudojamas. Šis bolidas vis dar priklauso tuometiniam komandos vadovui Rossui Brawnui ir vėliau šiais metais jį pilotuos Martinas Brundle.

„Aš esu labai laimingas, kad vienas iš vos trijų pagamintų BGP 001 modelių dalyvaus Goodwoodo festivalyje,” – džiaugėsi Rossas Brawnas. „Šis bolidas, kuriuo J. Buttonas laimėjo savo čempiono titulą, man priklauso nuo tų laikų ir aš nekantrauju pamatyti, kaip automobilis pagaliau pilna savo galia bus išbandytas trasoje.”

„Jis buvo perrinktas prieš atsiduriant pas mane ir retai pasirodydavo viešumoje. Mechanikai dabar dirba ties juo ir padarys viską, kad festivalyje automobilis galėtų lenktyniauti. Negaliu sugalvoti geresnės vietos šiam įvykiui nei Goodwoodo festivalis. Šis renginys yra nuostabus. Aš esu buvęs daug kartų prie tokių ypatingų automobilių ir dievinu šias akimirkas. Formulėje 1 tu gali arčiau būti prie savo automobilio, bet ne prie kitų. Viena iš šio įvykio sėkmės priežasčių yra žmonių rodomas entuziazmas autosporto istorijai. Visa tai puikiai suorganizuota ir tai bus tikra istorijos pamoka”, – tikino britas.

Reklama

3 Komentarai (-ų)

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia