Po lenktynių Kinijoje italų spauda pradėjo garsiai kritikuoti „Ferrari“ komandos taktinius sprendimus.

„Ferrari“ Kinijos GP lenktynių metu specialiai trasoje ilgai laikė Kimi Raikkoneną tam, kad jis prilaikytų Valtteri Bottą ir taip Sebastianui Vetteliui atsirastų galimybė jį lenkti.

Italijoje žurnalistai dažnai kritikuodavo Kimi, kad jis jau nesiekia ir netrokšta gerų rezultatų, tačiau dabar situacija apsivertė aukštyn kojom. Žurnalistams užkliuvo, kad raudonieji vis dar akivaizdžiai naudoja antro piloto strategiją, kuris žūtbūt turi pagelbėti komandos lyderiui.

Reklama

Kad Raikkonenas yra 2 komandos lenktynininkas akivaizdžiai parodo „sustojimų strategija parinkta suomiui taip, kad jis trukdytų Bottas ir padėtų Vetteliui“, – rašo „La Gazzetta dello Sport“ žurnalistas Pino Allievi.

„Metų metus mes kritikavome Raikkoneną, tačiau 2018 pradžioje jis rodo čempionišką nusiteikimą ir valią. „Ferrari“ tai pat turėtų tai pastebėti. Visgi jie jį baudžia parinkdami lenktynių strategiją taip, kad jo vienintelė pareiga yra padėti Vetteliui. Tai gali tik numušti Kimio norą lenktyniauti ir pakenkti jo rezultatams.“

„Kai „Ferrari“ taip elgiasi su Raikkonenu man įdomu, kiek ilgai jie sugebės išlaikyti harmoniją komandoje“, – rašo Andrea Cremonesi.

Pats suomis po lenktynių paklaustas, kaip jis vertina komandos taktiką atsakė: „Aš nežinau, mano manymu lenktynės buvo geros.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia