Jau beveik pusę metų Formulei 1 vadovaujantieji savininkai po truputį, kaip ir žadėjo, artina F1 prie jos fanų.

Ispanijos GP savaitgalio metu buvo užimta 11 garažų, kaip ir pernai, paskutiniame netgi buvo visa reikalinga įranga, bei bolidas.

Čia, buvo pristatoma naujoji „F1 Experiences” programos dalis, kurios metu buvo galima patirti važiavimą bolide: reporteriams, garsenybėms bei keletui laimingųjų nugalėjusių konkurse.

Reklama

Tam buvo naudojamas senasis „Minardi” dvivietis bolidas. Bolidas priklauso Paului Stoddartui, kuris jį pasiliko ir prižiūrėjo, kad jis būtų veikiantis nuo tada, kai 2005 metais visą savo komandą pardavė „Red Bull”.

„Visa tai skirta tam, kad priartinti Formulę 1”, – sakė Stoddartas. „Leiskime jiems pamatyti, pajausti, suuosti. O labai laimingiems, netgi patirti važiavimą”.

Naujasis projektas skirtas pajausti pilną komandos patirtį

Viskas vyko buvusiame „Manor” garaže, ateityje siekiama padaryti ir galimą „pit stop” patirtį.

„Viskas kas yra naudojama priklausė „Manor” pernai metais, tad visa tai čia turi būti”, – toliau kalbėjo Paulas. „Visa įranga yra 100% atitinkanti šiandienos reikalavimus. Tai nėra kažkas iš praeito dešimtmečio. Viską, kas yra garaže, galima naudoti darbui”.

Viskas buvo gerokai paskubinta

Ši idėja turėjo būti įgyvendinta JAV etapo metu, spalio mėnesį. Tačiau „Liberty” gavo labai daug kritikos, nes Kinijoje dėl lietaus beveik nevyko treniruočių važiavimai. Tada Liberty susisiekė su Stoddartu ir paklausė ar viskas bus parengta anksčiau.

„Tai vienas iš tų momentų, kai tu pasakai „Taip”, o paskui pamąstai:”vau, ar mes iš tikrųjų suspėsime?”

@Formula1
Dvivietis Formulės 1 bolidas Ispanijos trasoje su vienu iš laimingųjų

Paului Stoddartui pavyko įsigyti „Manor” įrangą Šv. Velykų savaitgalį.

Komandos apranga buvo išsiųsta pavėluotai, tad visi nariai turėjo matuotis savo aprangas jau garaže Barselonoje.

Taip pat buvo kilo dar vienas nemalonumas, kai po liūties ketvirtadienį kilo problemų su elektros instaliacija komandos namelyje (ang. motorhome) ir tiesiog „ištirpdė tris komplektus padangų šildytuvų”.

Pats bolidas bei komandos namelis buvo dažomas, brangiausiais lėktuvams, skirtais dažais.

„Kadangi bolidas buvo oranžinis, o namas mėlynas, nuo pernai, mes turėjome viską perdažyti per rekordiškai trumpą laiką”, – dalijosi prisiminimais Stoddartas. „Mums priklauso didelė gamykla skirta dažyti lėktuvams, tad aš iš dažymo kameros ištraukiau lėktuvą, Boeing 737, kuris buvo paruoštas dažymui, ir sutempiau visą savo įrangą. Dažai skirti lėktuvui, o jie yra daug brangesni, nei paprastai būna tie, kurie skirti dažyti kilnojamus namus.”

Ostinas bus antras šio projekto pasirodymas.

Reklama

1 komentaras

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia