Neseniai Maxas Verstappenas pratęsė sutartį su „Red Bull”, kuri galios iki 2020 metų, Helmutas Marko sako, kad olando atlyginimas neprilygsta daugkartiniams čempionams.

Manoma, kad Hamiltono metinis atlyginimas yra 20 mln. svarų sterlingų, neskaičiuojant priedų už pergales. Su jomis Lewiso metinės pajamos yra apie 30 mln. svarų sterlingų. Panašiom pajamom džiaugiasi ir Sebastianas Vettelis.

Abu jie yra po 4 kartus F1 čempionai ir pradėjo sklandyti gandai, kad jaunasis olandas iš „Red Bull” uždirba beveik tiek pat.

Reklama

Tokias kalbas pakurstė Niki Lauda, kuris neseniai vienam interviu pasakė: „Mes („Mercedes”) Maxui niekada nesiūlėme sutarties. Reikėjo su manim pasikalbėti anksčiau, būtumei sutaupęs daug pinigų.”

Helmutas išdėstė savo poziciją Niki Laudai: „Mes jam pristatėme savo ateities planus. Mes jį užtikrinome, kad visi pagrindiniai komandos žmonės nesikeis mažiausiai iki 2020 metų. Mes jam parodėme, kad turime alternatyvų planą dėl variklio. Visa tai niekam nėra paslaptis.”

„Visa tai jį įtikino pasilikti komandoje. Be abejonės jis šią progą išnaudojo kilstelėti savo atlyginimo dydį, tai normalu. Bet jo alga toli gražu neprilygsta nei Lewiso nei Vettelio.”

„Tam, kad jo atlyginimas pasiektų varžovų lygį, jam reikia laimėti čempionatą. Formulės 1 lygyje mūsų atlyginimai yra gana žemi. Visgi pas mus yra mokamos labai didelės premijos už pasiektus rezultatus.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia