H.Marko: su Kvyatu pakalbėsime, kai emocijos aprims

1
Helmutas Marko

[media-credit id=4 align=”aligncenter” width=”750″]Dr-Helmut-Marko[/media-credit]

Namų GP Rusijoje Daniilui Kvyatui susiklotė ypač blogai.

Reklama

Kvyattas pirmuosiuose dviejuose posūkiuose sugebėjo kliudyti Sebastianą Vettelį iš „Ferrari” taip užbaigdamas jo lenktynes, bei stipriai sugadindamas savo bei komandos draugo Danielio Ricciardo. Kai antrą kartą Daniilas kliudė „Ferrari” šis nuo smūgio rėžėsi į Danielio „Red Bull”. Po šio įvykio rusas gavo nuobaudą 10 sekundžių STOP-GO ir dar 3 baudos taškus galiosiančius visą likusį sezoną.

Po varžybų RTL reporteriai klausė Helmuto Marko, „Red Bull” sporto patarėjo, ar šis jau kalbėjo su Kvyatu:”Taip, aš jam ištariau vieną žodį. Visa kita dar bus išsakyta.”

Marko mano, kad vienas incidentas pirmame posūkyje būtų atleistinas, bet po to sekusi tokia pati klaida 2 posūkyje jau yra nedovanotina klaida. Kvyatas gynėsi sakydamas, kad „Ferrari” nepagrįstai sulėtėjo ir tai sukėlė antrąjį incidentą.

„Sakykime taip: Kvyatas buvo per daug motyvuotas (gerai pasirodyti namų GP,-red.past.). Stabdyti truputį per vėlai ir taip kliudyti kitą bolidą vieną kartą būtų visai suprantama savo namų lenktynėse, bet taip teisintis dėl tos pačios klaidos antrą kartą negalima. Tai labai nemalonu, nes jis tokiu būdu sugadino ne tik Vettelio varžybas, bet ir Ricciardo, ir savo paties. Jam teko stoti vieną papildomą kartą. Ši diena buvo tiesiog katastrofiška.”,-kalbėjo Helmutas.

Helmutas Marko pripažino, kad iškart po lenktynių nėra tinkamas laikas aptarinėti incidentą, nes visi yra veikiami emocijų.

„Truputį nurimkime. Sekančią savaitę mes visa tai aptarsime”,-baigė interviu Helmutas Marko.

 

Reklama

1 komentaras

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia