H. Marko atskleidė D. Kvyato atleidimo priežastis

6

[media-credit id=3 align=”alignnone” width=”800″]Marko-Kvyat[/media-credit]
„Red Bull” ekipos patarėjas Helmutas Marko atskleidė, kad rusas Danilas Kvyatas buvo pašalintas iš minėtos komandos dėl šiam vis didėjančio spaudimo.

Nepaisant vieno šiame sezone iškovoto podiumo, H. Marko kritikavo ruso pasirodymą 2016 m., akcentuodamas jo nepastovumą.

Reklama

„Visų pirma, tai (perkėlimas į „Toro Rosso” – red. past.) buvo priemonė nuo Danilo nuimti spaudimą, kurį jis jautė šiais metais. Jis nebuvo net arti savo pernykščio pasirodymo lygio ir buvo nuo trijų iki penkių dešimtųjų sekundės dalių lėtesnis nei Danielis Ricciardo, nors praėjusiais metais demonstravo panašų (į D. Ricciardo – red. past.) lygį. Bet svarbiausia tai, kad jis labai stokojo pastovumo – turėjo daug pakilimų ir nuopolių. Kartais, kaip, pavyzdžiui, Kinijoje, jo pasirodymas buvo geras, bet jis pats sau sukėlė tokį spaudimą, kad (formos – red. past.) svyravimai ateina automatiškai”, – kalbėjo H. Marko.

„Red Bull” patarėjas taip pat teigė, jog ekipa norėjo apsidrausti nuo galimų tolesnių ruso avarijų.

„Avarija Sočyje buvo vidinio spaudimo, kurį jis pats sau susikūrė, rezultatas. Tai (spaudimas – red. past.) neatėjo iš mūsų pusės. Mes esame privilegijuotoje padėtyje, nes turime galimybę D. Kvyatą vėl pasodinti į „Toro Rosso”. Romainas Grosjeanas kartą jau buvo panašioje situacijoje, kai patekdavo į vieną avariją po kitos. Mes norėjome to išvengti”, – teigė austras.

Kaip dar vieną teigiamą pilotų rokiruotės aspektą H. Marko išskyrė tai, kad toks komandos žingsnis padės sumažinti įtampą tarp buvusių komandos draugų M. Verstappeno ir C. Sainzo, kuri buvo atsiradusi, kai pilotai lenktyniavo kartu.

„Kita vertus, „Toro Rosso” ekipoje tarp Sainzo ir Verstappeno buvo atsiradusi trintis. Taigi, (pilotų apkeitimu – red. past.) mes viduje išsprendėme keletą problemų, be to, mes neatsisveikinome su Kvyatu, jis vis dar su mumis. „Toro Rosso” yra stipri vidutiniokė, turinti potencialo, o bolido ir pilotų derinys turi pagaliau jai leisti nuolat finišuoti taškuose”, – užbaigė H. Marko.

Reklama

6 Komentarai (-ų)

  1. nu bet Evbi uz foto tai apdovanojima skiriu, tobulesnes nera visam internete turbut 🙂 atrodo kazkas nufotkino ta akimirka, kai kvyatui pasake, eik persirenkt i toro rosso 😀

    • Žinok, specialiai tokios neieškojau, kad atspindėtų situacija, kažkaip atsitiktinai tokią įmečiau 😀

  2. trintis buvo del to, nes Sainzas buvo gaves toki kaip ir Nr2 statusa komandoj. nors realiai, jis palaike visiskai toki pat lygi kaip ir Verstapennas. pernai Q netgi nugalejo Saiznas. bet, kaip dirbama labiau ant vieno, nenuostabu,kad Sainzop bolidas dazniau genda arba parenkama prastesne strategija, nors budavo strategija taikoma prastesne, netgi Sainzui pirmaujant. or kur dar Vesrapeno arogancija, mol esu DAUG greitesnis, nei Sainzas. laukiu nesulaukiu, kol nuleis ji ant zemes Ricciardo.

  3. siaip as manau maxui bus iskart pasakyta kad esi uike, dabar mokaisi, kita met ziuresim, o dbaar studenete klaussyk ir daryk taip kaip danielis daro 😀 bet greiciu as nemanau, kad maxas nusileidzia, o sainzas toks darbinis arkliukas buvo, mano akim ziurint, jis toks kaip per „rush” lyginamas lauda ir huntas, huntas greitas, o lauda toks kuris viska daro, dirba ir paskui pasiima laurus, tai sainzo as nenurasau, man jis patinka, bet maxas manau greiciau viska ikanda, ta prasme trasoje

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia