Nuo Didžiosios Britanijos GP prasidėjo diskusijos apie naują taškų sistemą, Guentheris Steineris ne visiškai sutinka su siūlymais.

Šiuo metu Formulėje 1 vyksta labai artima kova, pirmas šešias vietas lenktynėse, jei nebūna jokių netikėtumų, užima trijų komandų atstovai. Likusias 4 turi išsidalinti visi likę.

Kadangi pozicijų už kurias gali iškovoti taškus lieka tik 4, o pretenduojančių į jas yra 14 lenktynininkų, komandos pradėjo aptarinėti, kad galbūt laikas keisti šią sistemą ir taškus duoti visiems pasiekusiems finišą.

Reklama

Guentheris Steineris sako, kad taškus skirti reikėtų ne daugiau, kaip pirmiems 15 lenktynininkų.

„Aš manau, kad pirmiems 15 duoti taškus yra gerai“, – sako Guentheris. „Mano manymu, tai per daug nekeistų situacijos, tereikėtų prisitaikyti.

Visi dar pamenam, kad kažkada taškus gaudavo pirmi 6, paskui sąrašas buvo pratęstas iki 8, o dar vėliau – 10. Tai tiesiog skaičius, tačiau turi būti pozicija dėl kurios kovoji, kad gautai taškų.

Be to turi išlikti skirtumai. Turi būti skirtumas ar tau finišuoti 10 ar 15. Reikia permastyti visą taškų skirstymo sistemą, nugalėtojui turės būti skiriama 50, ar net 100 taškų, na čia ne mano darbas atlikti skaičiavimus.

Nereikia sugalvoti kažko tokio sudėtingo kaip Nascar serijoje, kalbant atvirai galiu pasakyti, kad ten sistema klaidinanti. Turi būti atsidavęs fanas, kad suprastumei kas ten vyksta.

Jei taškus duosime visiems pasiekusiems finišą, tada atimsime iš F1 savo žavesį. Aš manau, kad mums nereikia keistis iš pagrindų, reikia tobulinti sportą.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia