Gerhard Berger: „Red Bull” komandai Verstappenas buvo būtinas

0
@RedBullRacing
Maxas Verstapenas nugalėjo pernai vykusiose Ispanijos GP lenktynėse
@twitter.com
@twitter.com

Gerhardas Bergeris, praeityje garsus lenktynininkas, bei buvęs akcijų „Toro Rosso” dalininkas, geras draugas su Dietrichu Mateschitzu, sako, kad „Red Bull”  pasielgė labai teisingai, perkeldama Maxą Verstappeną iš „Toro Rosso”. Jo manymu tai labai geras ėjimas norint šiemet rimtai kovoti su „Ferrari”, o ateityje nukarūnuoti „Mercedes”.

„Aš manau, kad „Mercedes” turi geriausią pilotų duetą, kokį tik gali turėti. Kitoms komandoms puikiai suprantama tai, kad norint įveikti „Mercedes”, net ir susilyginus su jais variklio pajėgumo srityje, dar reikės įveikti jų du pilotus, tam kad iškovoti konstruktorių taurę. Abu (čempionų, red.past.) pilotai vienas kitą nurungia atskirose srityse, o kai juos sugretini jie tampa nenugalimais.

Reklama

Štai todėl „Red Bull” taip pasielgė su Maxu Verstappenu, jie sakė „mes turime Ricciardo, vienas pilotas gali varžytis, tačiau mums reikia ir antro, nes jie turi Lewisą ir Nico.” Jų strategija buvo tokia:”Jei mes gausime Verstappeną ir Ricciardą tai šiemet mes paspausime „Ferrari”, o kitą met turėsime gerus šansus kovoti su „Mercedes” dviem kietais vyrukais.””,-Kalbėjo Bergeris.

Gerhardas taip pat pripažino, kad geriausią važiuoklę rikiuotėje turi RB12 ir gavus variklio atnaujinimą ši komanda dabar mato „šviesą tunelio gale”.

„Aš manau „Red Bull” galima justi labai didelę darną. F1 pasaulyje visi žino, kad egzistuoja ciklai, kai tu esi viršūnėje 3 ar 4 metus, po to natūraliai tenka leistis žemyn. Tokiu momentu svarbu nepaleisti svarbiausių savo žaidėjų ir mano manymu „Red Bull” tai įvykdė labai gerai, neleisdama išsibėgioti savo personalui. Jie visada žinojo, kad atlieka tiesiog fantastinius darbus, jie visada žinojo, kad dažniausiai jų bolidas yra geriausias, o šiemet jie gali būti tuo tikri. Pergalė Ispanijoje, nors „Mercedes” ir pasitraukė, tačiau įveikti „Ferrari” jiems reiškė labai daug, galima sakyti tai šviesa tunelio gale.”

Bergeris, kaip ir daugelis F1 pasaulio atstovų yra tikras, kad Maksas ateityje tikrai kovos dėl čempiono vardo:”Jis vis dar labai jaunas, jam vis dar reikia įrodinėti, ką jis sugeba, bet mano nuomonės niekas nepakeis, jis tikrai kovos dėl titulų. Maksą aš stebėjau dar tada, kai jis važiavo kartingais, nes mano sūnėnas (Lucas Aueris, red. past.) lenktyniavo su juo. Po to stebėjau jį dalyvaujant Formulėje 3, nes dirbai FIA. Pamenu vieną dieną viena mano seserų, Lucaso mama, klausia: „Kodėl tu vis kalbi apie tą Maxą Verstappeną?”, o aš jai atsakiau:”Viskas labai paprasta, jis nuostabus”. Tad aš galiu daryti išvadas, iš to ką mačiau nuo tada, kai jis buvo dar labai mažas, kad jo lenktynininko sugebėjimai leis jam vieną dieną būti pretendentu į čempionus”.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia