Gene Haas: gyvenimas NASCAR išmokė mane, kokių draugų ieškoti Formulėje

0

[media-credit id=4 align=”aligncenter” width=”540″]gene haas[/media-credit]

„Daug metų praleistų NASCAR serijoje ir visi ištikę sunkumai, mane pamokė, kokių draugų ieškoti Formulėje 1” sako Gene Haas’as.

Reklama

Formulės 1 naujokai, yra tiesiog pakerėti savo sėkmės, jų pilotas Romain’as Grosjean’as sugebėjo pirmose lenktynėse iškovoti 6 vietą, o antrose dar aukštesnę – 5 vietą. Haas savo partnere pasirinko Ferrari komandą ir iš jos įsigijo tiek dalių, kiek leidžia taisyklės, be kita ko, jie gavo daug valandų Maranello vėjo tunelyje, kur galėjo išbandyti visas savo idėjas.

Šis susitarimas vertinamas kontraversiškai ir FIA šiek tiek pakoreagavo taisykles, draudžiančias tokias variacijas vėjo tuneliu būsimom naujokėm. Taip pat Williams komandos technikos direktorius Pat’as Symonds’as pareiškė „tokia Haas pasirinkta įėjimo į sportą schema, iškreipia komandos konstruktorės statusą.”

Tuo metu Romain’as pasakė ne tik, kad tai yra geriausias kada nors jo vairuotas Formulės 1 bolidas (o jis vairavo ir ne tokių jau blogų), bet ir tai, kad jie dar atsilieka 0,5 sekundės nuo savo tikrojo potencialo, kas leidžia daryti išvadą, kad Haas F1 iškovoti 18 taškų tėra pradžia, o ne, neįvertinto naujoko sėkmė. Komandos savininkas sako, kad jis niekada nematė jokios logikos į sportą įžengti tradiciniu keliu, viską darant nuo 0 patiems, taip save pasmerkiant atsilikinėti keletą ratų per vieną GP nuo lenktynių lyderių.

„NASCAR mus išmokė, kad svarbiausia gerai atsirinkti draugus. Nėra jokio tikslo nerti stačia galva ir viską išmokti sunkiuoju keliu. Tokį kelią mes buvom pasirinkę NASCAR serijai, tad dabar mes pasirinkome viską daryti labai atsargiai ir visa tai kaip ir veikia.” dalinosi savo nuomone Gene.

Haas kaip komanda NASCAR serijoje startavo 2002 metais ir buvo labai silpni varžovai iki pat 2009, kai pardavė pusę savo komandos Tony’iui Stewart’ui. Ši partnerystė leido pasikliauti Stewart’o vairavimo gabumais ir sugebėjimu pritraukti geresnį personalą bei rėmėjus, visa tai leido iškovoti titulus 2011 ir 2014 minėtąjam Stewart’ui, bei kitam vairuotojui Kevin’ui Harvick’ui.

Haas F1 komandos vadovas Guenther’is Steiner’is visiem kritikam atšovė, kad niekas nedraudžia ir kitiem norintiem įžengti į Formulę 1 tokiu pat keliu, kaip padarė jie. „Aš visai nesuku galvos, ką kalba kritikai. Žmonės visad randa ką kritikuoti. Aš daug mieliau klausysiu žmonių kritikos, kai mum sekasi gerai, nei girdėsiu jų užuojautą, kad mum sunku. Taisyklės visiem vienodos, tad visi kiti gali pasielgti lygiai taip pat. Mes neįgijome jokio pranašumo prieš kitus varžovus, tiesiog kitos komandos nusprendė rinktis kitą kelią, tad kodėl kritikuojami būtent mes?”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia