Formulė 1 nuo 2008 m. neteko trečdalio televizijos auditorijos

6
@e1.365dm.com

[media-credit id=3 align=”aligncenter” width=”496″]TV[/media-credit]

Oficialūs „Formula One Management” duomenys rodo, kad f1 lenktynių žiūrimumas per televiziją krenta milžiniškais tempais. Lenktynes per TV praėjusiais metais stebėjo vos 400 milijonų žmonių, kas iliustruoja toliau menkstantį šio sporto populiarumą.

Reklama

Pagal minėtus duomenis, nuo 2008 m. f1 neteko trečdalio TV auditorijos visame pasaulyje, kas sudaro apie 200 milijonų žiūrovų. Jei 2008 m. žiūrovų auditoriją sudarė 600 milijonų, tai 2015 m. – 400 milijonų žmonių. Tiesa, kiek iš minetų 200 milijonų žiūrovų dabar f1 stebi pasinaudodami kitais legaliais ar ne stebėjimo būdais, nėra aišku.

Sportas sulaukia vis daugiau kritikos, jog tolsta nuo nemokamų transliacijų. Pavyzdžiui, 2012 m. Jungtinėje Karalystėje pusė f1 transliacijų dingo iš nemokamų TV kanalų. Manoma, kad po 2018 m. minėtoje šalyje nemokamai nebus galima stebėti nei vieno etapo, išskyrus Didžiosios Britanijos GP.

Reklama

6 Komentarai (-ų)

  1. Televizijos kartu su Berniu pjauna šaką, ant kurios sėdi. Sumažėjus auditorijai, kris reklamos per transliacijas kaina, kas reiškia, kad televizijos mokės mažiau už transliacijų teises (arba atsisakys jas pirkti, jei Bernis nenuleis kainos). Gaudamas mažiau už transliacijas, Bernis surinks mažioau pinigų… Ne tuo keliu nueita. Užtenka pavyzdžių ir kitame sporte. Pvz., anksčiau smarkiai domėjausi krepšiniu, žiūrėdavau rungtynes per TV, bet, transliacijas perkėlus į mokamus kanalus, mano susidomėjimas smarkiai smuko ir vargu, ar atsistatys 🙂 Pinigų vergai yra trumparegiai ir ilgalaikėj perspektyvoj praloš daugiau nei būtų išlošę, neapmokestindami.

    • Dabar daug kas apmokestinama. Kaip sako – visi geri dalykai kažkada baigiasi. Ne išimtis ir sporto transliacijos. Viskas keliasi į internetą, bet kartais nepagalvoja, kad galima šioje vietoje apeiti tuos jų mokesčius ir vis tiek žiūrėti nemokamai.

  2. na cia velgi, nelabai eina lyginti lietuvos televiziju pinigavimasi ir uzsienio, jei ziuretumem grynai i f1 puse, tai tokiu kaip sky tikrai gerokai dirba tuo klausimu, be paciu varzybu dar 2,5 valandos interviu pries ir po gp, apzvalgos, techniniu reglamentu paaiskinimas, visokiu sparneliu ir panasiu reikalu apkalbejimas, ju veikimo principas, o palyginkim lietuvos vsb, kurie uz bet kokio sporto transliacijas ima pinigus, nieko nedaro, jei pvz ta pati krepsini butu interviu, kazkokios analizes varzybu pries po, varzovu aptarimas, tai butu malonu pinigus moket ir ziuret, o dabar ka mes gaunam uz mokamus pinigus? ogi nieko, tik saliskus komentatorius. vat tada ir pereini i interneta nemokamai. tas pats bbc kol transliavo, tai uzteko isirasyt bet kokia ip keitimo programa ir galejai ziureti ju transliacijas is ju puslapio, kur manau skaitliukas budavo ir ziurovai buvo matomi, o dabar tie dinge ziurovai greiciausiai niekur nedingo tik stebi bet i skaitliuka nepapuola

  3. Aš manau, ateityje visi kanalai bus mokami. Bet, sutinku su STFU irgi, kad žmonės greičiausiai sutiktų mokėti kažkokį mokestį, bet jeigu tos F1 transliacijos yra VSB lygio, tai kam jos reikalingos ? Galbūt tie kas domisi F-1, bet nesupranta angliškai, tai VSB vienintelis šaltinis, kur gali stebėti patinkantį sportą.
    Jeigu man reikėtų rinktis, (tarkim) mokėti 10€ VSB ar 15-20€ Sky, beabejonės rinkčiausi SKY, nes ten viską beveik sužinai, bet esmė, kad Sky mūsų neaptarnauja, rodėl minios žmonių stebi AceStreamus visokius ir t.t.

  4. Sutinku, už lietuviškas transliacijas mokėti pinigus yra kvailystė, nes jų kokybė neatitinka tos kainos. Šiaip aš jau senokai beveik nežiūriu televizijos ir man aktualius (sporto) įvykius stebiu internete, tai dėl manęs jie gali nors ir visus kanalus apmokestinti. Nesiruošiu aš jiems nei cento mokėti, bent jau tol, kol internete bus galimybė stebėti nemokamai. O, manau, kad ilgai bus, nes jei yra tokių transliacijų paklausa, bus ir (nelegali) pasiūla. Pinigus sutikčiau mokėti tik už kainą atitinkančią kokybę. Bet kuriuo atveju, visuotinis apmokestinimas yra klaidingas kelias, ką rodo ne vienos sporto šakos krintantys žiūrimumo reitingai. Už transliacijas turi mokėti reklamų užsakovai, o nežiūrovai, o kai ši našta užkraunama žiūrovui, daugelis nusispjauna ir nebež\iūri arba žiūri, kur nemokamai. Juokingiausia, kad mokamuose kanaluose dar ir reklamų būna (ne visuose), tada išvis kyla klausimas, už ką žiūrovas moka pinigus.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia