„Force India” visą koncentraciją skiria kitų metų bolido gamybai

0
@ForceIndiaF1
@ForceIndiaF1
@ForceIndiaF1

Per pastaruosius 3 etapus iškovojusi 2 trečias vietas „Force India” komanda ir taip įsitvirtinus 5 konstruktorių čempionato vietoje, nusprendė, kad laikas visą dėmesį skirti kitų metų bolidui. 

Kitais metais keičiasi techninis reglamentas, tad visos komandos turi nemažą užduotį, kaip teisingai perskirstyti žmonių pareigas tarp esamo bolido tobulinimo ir naujo kūrimo. Indijos komanda nusprendė, kad jau laikas didžiajai daliai inžinierių pavesti naujojo bolido kūrimą, o sezoną užbaigti su minimaliais esamo automobilio atnaujinimais.

Reklama

Praėjusio mėnesio gale, lenktynių Ispanijoje metu, ši komanda, kaip ir daugelis kitų pristatė didelį atnaujinimo paketą savo bolidui ir nuo tada pastebimas didelis komandos pagreitėjimas. Išanalizavus visus duomenis pastebėta, kad ne viskas dar išnaudojama 100 % iš esamų atnaujinimų, tad nuo šiol bus stengiamasi daryti viską, kad visi anksčiau pristatyti atnaujinimai veiktų idealiai prieš kitų kūrimą, tokiu būdu detalių kūrimą galima perorientuoti būsimajam 2017 sezono bolidui.

„Kaip ir daugelis mes pradėjome perorientuoti savo resursus, tačiau rankų nenuleisime ir su šiuo, esamu, bolidu. Dar yra vietų kur galėtume pagreitėti naudodami esamą konfigūracija.”,-sakė Bobas Farnley, „Force India” komandos vadovas.

„Kitų metų taisyklės labai stipriai keičiasi, tad tai labai gera proga pasireikšti mūsų dizainerių komandai. Kaip ir visi, taip ir mes kitų metų sezoną pradėsime su nauju švariu projektu.”,-tasė Bobas.

Nepaisant to, kad inžinierių ir dizainerių pajėgos perskirstytos, ši komanda nesiruošia pasiduoti ir trokšta užsitikrinti 5 vietą konstruktorių įskaitoje. Šiuo metu jie 27 tašku lenkia „Toro Rosso” komandą, o nuo ketvirtoje vietoje esančių „Williams” jie atsilieka 31 tašku. Kadangi kova priekyje yra beveik rezervuota „Mercedes”, „Ferrari”, „Red Bull” ir kartais įsimaišančių „Williams” pilotų, tad žvelgiant iš šono, iš paskos žengiantiems konkurentams lieka ne tiek daug pasiekiamų taškų, tad tie 27 taškai, kuriuos turi „Force India” yra ne mažas kalnas į kurį turi įkopti „Toro Rosso” ekipa. Žinoma visada yra netikėtumų lenktynių metu, o sezonas dar ilgas, tačiau „Force India” siekianti kitais metais būti stipresne nuo pat pirmųjų etapų elgiasi išmintingai.

„Mes labai sau pagelbėjome pasiekdami tokį gerą rezultatą Baku, o „Toro Rosso” nepelnė nei taško. Mes turėtume pabandyti pasivyti „Williams”. Turime išlikti realistais ir neapgaudinėti savęs, visgi „Toro Rosso” nėra silpna komanda. Penkta vieta yra ta, kurioje mes turime būti sezono gale. Jei bus proga pasivyti „Williams” mes ją pasistengsime išnaudoti, bet tiesą sakant jei išliksime penkti, tai bus geras sezonas.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia