„Force India“ pakeitė pavadinimą: keičiasi vadovas, panaikinti iškovoti taškai

0
racing point force india

„Force India“ komandai bus leista dalyvauti Belgijos GP po to, kai ekipos pavadinimas buvo pakeistas ir dabar ji vadinsis „Racing Point Force India“.

Po to, kai komandą nupirko Lawrence Strollas, Lance Strollo tėtis, „Force India“ pavadinimo nebebuvo galima naudoti, nes oficialiai jis vistiek priklausė buvusiems savininkams.

Reklama

Belgijoje nuo visos technikos buvo pašalinti komandos logotipai ir visi svarbiausi rėmėjai, kadangi buvo ruošiamasi naudoti naują pavadinimą.

Dabar ekipa į rikiuotę sugrįžo kaip nauja, pervadinta komanda ir nuo jų sąskaitos buvo nubraukti 59 taškai, kuriuos šį sezoną lenktynininkai uždirbo. Tačiau Sergio Perezas ir Estebanas Oconas prie savo vardo taškus išlaikys.

FIA oficialiai anuliavo buvusios „Force India“ komandos leidimą dalyvauti Formulėje 1 ir pašalino ją iš čempionato be jokio atidėjimo.

„Racing Point Force India“ patvirtino, kad vykdantysis vadovas Otmaras Szafnaueris bus naujasis komandos vadovas, kadangi buvęs „Force India“ komandos vadovas Bobas Fernley iš savo pozicijos pasitraukė.

O. Szafnaueris sakė: „Nauja „Racing Point Force India“ komanda džiaugiasi galėdama toliau lenktyniauti, kai varžybos po pauzės bus tęsiamos Belgijoje.“

„Tai pažymi naują skyrių mūsų komandoje. Vos prieš keletą savaičių mūsų ateitis buvo visiškai nežinoma ir daugiau nei 400 žmonių rizikavo prarasti darbą. Dabar nauja komanda turi palaikymą iš naujų investuotojų konsorciumo, kurio vadovas yra Lawrence Strollas. Jis tiki mumis, kaip komanda, mūsų patirtimi ir potencialu, kuriuo mes galime pasiekti sėkmės trasoje.“

„Dėkojame FIA, administracijai ir Formulės 1 valdybai už jų palaikymą ir pagalbą sprendžiant susidariusią situaciją.“

Jeanas Todtas pridėjo: „Man labai malonu, kad toks stiprus ir pozityvus susitarimas buvo pasiektas, todėl sveikiname „Racing Point Force India“ viduryje sezono prisijungus prie čempionato.“

„Sukurti finansiškai stabilią aplinką Formulėje 1 yra vienas svarbiausių iššūkių šiame sporte. Nepaisant to, už sunkų darbą dėkojame FIA, administratoriams, „Force India“ valdybai, Formulės 1 valdybai, nes dabartinė situacija leidžia užtikrinti aukštos kvalifikacijos darbuotojų ateitį. Antroje sezono pusėje tai padės išlaikyti sąžiningą ir puikią kovą.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia