„Force India” Kanadoje vykusiame GP leido pilotams lenktyniauti, vietoje to, kad būtų panaudoję komandinę taktiką

Estebanas Oconas pabaigoje prašė, kad jį praleistų į priekį, nes jis važiavo 13 ratų naujesnėmis padangomis. „Force India” Sergio Perezui net žadėjo, kad jei Oconui nepavyks aplenkti Danielį Ricciardo, tai pozicija bus gražinta atgal. Į šį prašymą Perezas atsakė „leiskite mums lenktyniauti”, tad „Force India” pilotai važiavo traukinuku tol, kol juos pasivijo Sebastianas Vettelis ir paskutinių ratų metu abu aplenkė.

Bobas Fernley po lenktynių gynė komandos pasirinktą taktiką:” Kova tarp Sergio ir Estebano buvo viena kertinių istorijų lenktynėse. Tai tik įrodo, kokio panašaus pajėgumo yra šie abu lenktynininkai.”

Reklama

„Akivaizdu, kad mūsų bolidas buvo greitesnis nei Ricciardo vairuojamas „Red Bull”, tačiau lenkti Monrealyje yra labai sunku. Todėl mes paskui jį važiavome beveik visą lenktynių distanciją”, – sakė Bobas.

„Tuo pat po sustojimo Estebanas atsidūrė už Sergio vien dėl to, kad jis važiavo su naujesnėmis padangomis”, – tęsė Fernley. „Mes abiems pilotams papasakojome kokioje situacijoje esame ir siūlėme jiems susikeisti vietomis. Vėliau mes nusprendėme leisti jiems lenktyniauti. Vienas kitam jie buvo aršūs, bet viskas vyko sąžiningai.”

Vijay Mallya pridėjo: „Mūsų politika išlieka nepakitusi, jokių komandinių taktikų, tačiau aš apibrėšiu, kad turi būti siekiama geriausio komandai rezultato – tai bus pateikta komandai”.

Daugelio F1 ekspertų manymu, „Force India” turėjo liepti Perezui pasitraukti, nes Oconas turėjo šansų aplenkti Ricciardo. Jei taip būtų įvykę, ant trečio apdovanojimo laiptelio būtų buvęs Oconas, o ne Ricciardo, o Vettelis būtų vistiek likęs 4. Greičiausiai būtent tai ir turi omenyje Vijay.

Reklama

4 Komentarai (-ų)

  1. „Akivaizdu, kad mūsų bolidas buvo greitesnis nei Ricciardo vairuojamas „Red Bull“, tačiau lenkti Monrealyje yra labai sunku. Todėl mes paskui jį važiavome beveik visą lenktynių distanciją“, – sakė Bobas.
    Bet Vettelis parodė, kad ne taip ir sunku aplenkti, jei yra noras 🙂

    • Taip, bet Vettelis juk su naujom ir minkščiausiom padangom važiavo, bet ir tai keletą ratų tampėsi ir iškart aplenkti negalėjo, viskas prasidėjo tik tada, kai Danielis pabėgo į priekį ir Indijos neturėjo DRS.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia