„Force India”: E. Oconas yra toks pats geras, kaip M. Verstappenas

0
force india esteban ocon

„Force India” yra įsitikinę, kad Estebanas Oconas yra toks geras lenktynininkas, kuris turi visus Maxo Verstappeno požymius.

Nepaisant to, kad visą laiką Formulės 1 dėmesys buvo nukreiptas į Maxą Verstappeną ir sensacingą jo lenktyniavimą, Estebanas Oconas pirmąjame sezone pademonstravo, kad jis gali būti atsveriamoji jėga olandui.

Reklama

Prancūzas 2017 metais debiutavo su „Force India” ir pirmosiose savo lenktynėse iškovojo taškus, tačiau tai buvo tik pradžia. Jis visose lenktynėse finišavo taškuose ir tik sezono pabaigoje turėjo pasitraukti iš dviejų etapų.

Dėl puikaus sezono ir beveik lygaus lenktyniavimo su karštuoju komandos draugu Sergio Perezu, pamažu visų akys krypsta į prancūzą, kadangi manoma, jog jis bus ateities žvaigždė kartu su M. Verstappenu.

„Sunku pasakyti, nes jie [E. Oconas ir M. Verstappenas] vairuoja labai skirtingus bolidus. Bet Maxas pasirašė labai didelį kontraktą su „Red Bull”, o mes tikriausiai gavome E. Oconą už šimtąją dalį olando kontrakto”, – sakė Otmaras Szafnaueris.

„Manau, kad Estebanas yra toks pats geras. Pirmą kartą leidę vairuoti jam bolidą supratome, kad jis yra kažkas ypatingo.”

„Jis puikiai supranta bolidą. Jis puikiai kontroliuoja bolidą, dėl to jis greitai gali pasiekti ribą ir vėliau apibūdina ką pajautė. Jis taip pat žino ko jam reikia iš bolido, o tai yra labai brandu pagal jo amžių.”

„Manau, kad jo didžiausias pasiekimas – nuolatinis tobulėjimas. Nuo tada, kai 2017 metais jis pradėjo ir kur dabar yra, jis patobulėjo daugelyje aspektų ir galvoju, kad būtent todėl jis iškovojo taškus visose, išskyrus dvejas lenktynes ir nuolat spaudžia S. Perezą. Kiekvieną šeštadienį mes nežinome, kuris kurį nugalės kvalifikacijoje.”

Estebanas Oconas nepriklauso „Force India”, nes jį paskolino „Mercedes”, o Otmaras Szafnaueris teigia, kad tik laiko klausimas, kada jie pareikalaus savo piloto.

„Kartais nuomotis yra daug geriau nei pirkti. Jie gali panorėti jį susigrąžinti, todėl manau, kad kuo geriau jis padirbės, tuo didesni šansai jam užimti rolę „Mercedes”, tačiau kol kas jis liks su mumis. Pažiūrėsime ką ateitis parodys, tačiau manau, kad jis ir toliau stipriai tobulės.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia