Ferrari „nustebinti” sezono pradžioje ištikusių patikimumo problemų

2
@ScuderiaFerrari

[media-credit id=4 align=”aligncenter” width=”1000″]ferarri[/media-credit]Šio sezono startas kaip reta nesėkmingas Ferrari komandai, abiejuose etapuose nefinišavo po vieną bolidą. Tačiau Sebastian’as Vetteli’s nemano, kad jie persistengė bandydami sukurti, kuo greitesnį bolidą.

Ferrari prarado po vieną savo bolidą kiekviename šių metų etape, Australijoje sugedo Kimi bolido turbina, kas sugedo Vettel’io bolide, kol kas neskelbiama, tačiau komandos vadovas Maurizio Arrivabene užsiminė, kad pirminiai tyrimai rodo, kad galėjo sulūžti vožtuvas arba kuro purkštukas.

Reklama

Po kilusių bėdų žiemos testų metu, užkulisiuose sklandė kalbos apie Ferrari nepatikimumą ir kad jie perlenkė lazdą bandydami pavyti Mercedes komandą, po Bahreino GP etapo, kalbos tik dar labiau tapo eskaluojamos. Vettelis paklaustas žurnalistų ar sutinka su sklandančia nuomone atsakė:”Ne, taip nėra. Žiemos bandymų metu kilusios problemos buvo išspręstos, todėl Kimi gedimas Australijoj buvo labai nemaloni staigmena. Bahreine teko nustebti dar kartą, tik šįkart man, mums dabar reikia kuo greičiau ir kuo tiksliau išsiaiškinti kas ir kodėl įvyko, kad tai nepasikartotų.

[media-credit id=4 align=”aligncenter” width=”768″]vettel-unreliability-f1_3442634[/media-credit]Tuo tarpu Kimi, kuris sugebėjo perskirti Mercedes pilotus pripažino, kad Ferrari noras ir pasirinktas kelias, kuo greičiau pasivyti pagrindinius konkurentus kovoje dėl titulų, nebuvo be rizikos. „Žinoma jie tai išspręs (patikimumą), bet čia gi sportas, kur visko gali įvykti. Kai visad spaudi kiek gali, kartais ne viskas susiklosto, taip kaip norisi. Visa tai nėra idealu, tai nėra tai ko mes siekėme, bet mes stumiamės ta kryptimi kur norim būti, priekyje.” pasisakė buvęs formulės 1 čempionas.

Raikkonen’as finišavo tik šešiom sekundėm už lenktynių nugalėtojo Nico Rosberg’o, nors vokietis tvirtina, kad visada kontroliavo lenktynių tempą, bei tiksliai žinojo kur yra Kimi. Taip pat Ferrari buvo įveikti kvalifikacijoje, nors trečiojoje dalyje šįkart nebuvo viskas taip greitai aišku ir visgi iššūkis buvo mestas.

„Kvalifikacijoje mes jau esame beveik ten, kur trokštame” sakė Arrivabane ” dar liko nemažai kelio nueiti, taigi turime susikaupti ir sunkiai dirbti pasirodymui lenktynių dieną užtikrinti.”

 

Reklama

2 Komentarai (-ų)

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia