Formulės 1 rikiuotėje yra keletas laisvų vietų, jas užimti karts nuo karto atsiranda norinčių

Anksčiau rašėme, kad yra dirbama, kad į rikiuotę grįžtų Brabham vardas, dabar oficialiai paskelbta, kad lenktyniauti nori itališka komanda.

Ją sukurti nori Serbijos pilietis – Zoranas Stefanovičius. Dar 2010 metais, kai Formulėje 1 buvo paskelbtos 3 naujos vietos, Zoranas bandė įkurti savo komandą pavadinimu „Stefan GP”. Tada į sportą atėjusios komandos iki šių dienų neišsilaikė.

Reklama

Zoranas dabar bando įkurti komandą itališku pagrindu. Dėl galimybės debiutuoti sporte serbas Austrijoje susitiko su Rossu Brawnu.

„Aš susitinku su Rossu Brawnu, nes steigiu itališką Formulės 1 komandą”, – sakė Stefanovičius.

„Prieš čia atvykdamas aš sudariau keletą svarbių sutarčių. Aš susitariau, kad komanda bus Parmoje, kuri yra patogiu atstumu nuo vėjo tunelio. Taip pat esu pasirašęs sutartį su aerodinamikos specialistu, kad padėtų prie šio projekto.”

Zoranas tikisi per ateinančius 12 mėnesių sukurti visą veikiančią komandą, o tada kreiptis į FIA ir užsitikrinti dalyvio teises nuo 2019 metų.

Jeanas Todtas, FIA prezidentas, sakė, kad jis neleis į sportą ateiti niekam, nebent tai bus rimtas varžovas esamiems dalyviams.

„Šiuo metu sporte dalyvauja 10 komandų ir yra idėja plėsti sąrašą iki 12. Tad yra galimybė ateiti vienam ar dvejiems stipriems dalyviams”, – sakė Todtas.

 

Reklama

2 Komentarai (-ų)

  1. Tai vis negauna vietos, sikart gali pavykt. As manau Italijoj komanda kuria ne be reikalo. Ar nebus nusiziurejes Haas modeli, plius uzsienio spaudoj maciau antraste Ferrari B/junior komanda jau vadina

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia