F. Massa: teisėjai ir Alonso yra ‘geri draugai’

0

Massa

Felipe Massa sako, kad Fernando Alonso turėtų turėti gerų draugų teisėjų tarpe, kad taip ir neliko nubaustas už susidūrimą JAV GP lenktynių pabaigoje.

Reklama

Fernando Alonso ir Felipe Massa ratais susidūrė ir apsikeitė pozicijomis paskutiniuose lenktynių ratuose, o „Williams” pilotui, dėl tokio lenkimo buvo pradurta padanga. Šį incidentą tyrė teisėjai, tačiau buvo nuspręsta jokių veiksmų netaikyti.

„Aš pasikalbėjau su juo. Jeigu žiūrėsite nuo viršutinės kameros, jo lenkimas atrodo įspūdingas, bet jis atlėkė iš daug toliau, jis nestabdė, kai tuo metu aš įveikinėjau posūkį.”

„Tačiau jis atsitrenkė į mane ir išlėkė už trasos ribų. Aš net nebandžiau uždaryti lenktyninės linijos, nes jis buvo labai toli už manęs, jis tikrai nebuvo arti. Be abejonės, jis turi gerų draugų tarp teisėjų.”

„Kitas lenkimas, kurį jis atliko prieš Sainzą, jis stabdė labai vėlai ir išlėkė už trasos ribų taip pat. Dvejuose iš trijų paskutinių lenktynių ratų. Nematau prasmės neskirti jam nuobaudos.”

JAV GP savaitgalį įsigaliojo nauja taisyklė, kuri neleidžia pilotams keisti važiavimo trajektorijos stabdymo taškuose, Massa sako, kad vairuotojai turėjo per daug laisvės tokiose situacijose.

„Dauguma pilotų supranta, kad vingiavimas stabdymo taškuose yra kažkas, ko nereikėtų daryti. Tada tu matai, kad jis būtent tai ir daro, o už šiuos veiksmus niekas nebaudžia, todėl visi klausinėjo ar taip galima. Jeigu mes galime tai daryti, visi tai darys. Visi lenktynininkai išreiškė savo nuomones, kurios buvo labai panašios. Jie pakeitė [taisykles]. Tikiuosi, kad jie jomis vadovausis.”

„Tai šiek tiek skirtingi dalykai. Fernando nevingiavo stabdymo zonoje, jis tiesiog bandė aplenkti kitu būdu. Jis bandė viską ką gali paskutiniuose ratuose, aš nesmerkiu jo už tai, bet be abejonės jis tiesiog nėrė į mane ir atsitrenkė. Nesakau, kad jis negali bandyti, bet jis buvo tiesiog per toli, kad galėtų bandyti. Jeigu manęs nebūtų ten buvę, jis nebūtų įveikęs posūkio. Manevras buvo neteisingas.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia