F. Alonso: vienintelė „McLaren” bėda – „Honda” variklis

1
@XPBimages

Fernando Alonso neslėpdamas teigia, kad vienintelė jo atstovaujamos komandos bėda yra „Honda” variklis.

„Mes turime vienintelę problemą – tai variklis”, – teigia ispanas. „Jis neturi jokio patikimumo ir jokios galios.”

Reklama

„Manau, mes esame apie 30 km/val lėtesni už kitus tiesiosiose. Kai tu esi toks lėtas, sunku pradėti tinkamai jausti automobilį. Viskas atrodo gerai, kol nepasieki didesnio greičio – tuomet nesupranti, kas gali įvykti.”

Ispanas teigia, kad jo komanda yra panašioje situacijoje, kokioje buvo prieš 12 mėnesių. „Panašu, kad šiuo metu jausmas dar apmaudesnis, nei pernai, nes dėl besikeičiančių taisyklių pradedi tikėtis daugiau. Manai, kad gali tikėtis sumažinti atsilikimą nuo kitų žiemos metu, tad be jokios abejonės mums reikia pagerinti situaciją, mes privalome tai padaryti. Situacija yra toli gražu nuo idealios.”

„Mes visiškai neatitinkame situacijos, kurioje norėjome būti ir visiškai ne tokie greiti, kokie norėjome būti bandymų metu”, – tęsė F. Alonso. „Žinoma, galime guostis, kad kol kas tai tik žiemos bandymai.”

„Prisimenu, 2014 metų bandymuose „Red Bull” įveikė gal 7 ratus, o po to sezone pelnė kelias pergales. Tad sakykime, kad sezonas pakankamai ilgas, kad galėtum keisti situaciją”, – bandė guostis ispanas.

„Tačiau šiuo metu nėra jokios paslapties – mes negalime apsimesti, kad esame laimingi, ir galvoti, kad viskas yra gerai. Mes neatliekame savo numatytų programų, neįveikiame tiek ratų, kiek planuojame bandymų metu. Todėl mes prarandame dalį informacijos.”

Paklaustas apie tai, ar ispanas įveikia trečiąjį Barselonos trasos posūkį neatleisdamas akseleratoriaus pedalo, ispanas atsakė: „Taip, ir ne tik trečiąjį. Mums turbūt visi posūkiai yra įveikiami spaudžiant tik akseleratoriaus pedalą…”

Reklama

1 komentaras

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia