Interviu su Sebastianu Vetteliu

0
sebastian vettel

Sebastianas Vettelis nugalėjo Monako GP, Vetteliui tai buvo antra pergalė šioje trasoje, o „Ferrari” čia nugalėjo po 16 metų pertraukos. Po šios pergalės oficialioje Formulės 1 svetainėje buvo patalpintas interviu su 4 kart čempionu, kuris šiemet nusitaikęs jau į 5 titulą.

Klausimas: Sebastianai, kaip gera yra nugalėti Monake? Dar prieš treniruotes sakei, kad „Ferrari” jau pats laikas čia būti pirmiems…

Sebastianas Vettelis: Labai gera. Naktį prieš lenktynių startą aš sapnavau, kaip galėčiau aplenkti Kimi lenktynių starto metu. Visa tai buvo tik sapnas, kuris neišsipildė. Tuo metu truputį susierzinau, bet žinojau, kad turėsiu būti kantrus iki pat pirmojo sustojimo. Be to kai pradėjo stipriai dilti galinės padangos, o Valtteri pradėjo artėti prie manęs, buvo gana sudėtinga. Aš žinojau stojimas techninio aptarnavimo juostoje bus itin svarbus momentas. Man pasisekė, kad netrukus viskas vėl stojo į savo vietas. Kai Valtteri užsuko keistis padangų buvo visiškai aišku, kad Kimi turės elgtis lygiai taip pat, o man teks likti trasoje. Visa tai buvo suplanuota dar prieš varžybas – tas kas yra priekyje stoja keistis padangų pirmiau. Tad man likus trasoje aš spaudžiau iš paskutiniųjų ir tie du ar trys ratai viską nulėmė. Norit tikėkit norit ne, jie buvo geresni, nei mano kvalifikacinis ratas nuvažiuotas šeštadienį! Aš važiavau visiškai arti klaidos ribos – ir viskas atsipirko, kai aš sugebėjau išvažiuoti priekyje Kimi. Po to viskas buvo lengviau, nes tada jau aš galėjau diktuoti lenktynių tempą.

Reklama

K: Ką ši pergalė reiškia? „Ferrari” čia nugalėjo pirmą kartą nuo 2001, tai pat tai pirmoji tavo pergalė čia su šia komanda…

SV: Tikrai sunku surasti tinkamus žodžius. Aš buvau labai susierzinęs šeštadienį ir buvo likusi tik viltis, kad viskas pasikeis ir sekmadienį būtent taip ir nutiko. Žinoma komandai su idealus variantas. Tai ir yra visa esmė. Žinoma buvo labai svarbių momentų lenktynėse, kaip kad ir tas sprendimas spausti iš paskutiniųjų likus trasoje ir po to išvažiuoti iš „pit’ų” pirmoje pozicijoje. Saugos automobilis buvo sekanti situacija, nes padangos atšalo ir viską įvertinti kas ir kaip vyks tikrai yra sunku, nes atstumai tarp mūsų išnyksta. Bet kai viskas vyko sklandžiai po saugos automobilio jau buvo tik malonumas nuvažiuoti iki finišo!

K: Ar tave stebino tai, kokį tempą galėjai palaikyti lenktynių metu?

SV: Truputį, taip. Aš radijo ryšiu komandai sakiau, kad galėčiau važiuoti apie pusę sekundės, vėliau paaiškėjo, kad galėjau pagreitėti net visa sekunde. Bet tai ir buvo riba, nes aš važiavau jau ant galimybių ribos, kaip ir Kimi. Jam sustojus sukibimas staiga pagerėjo. Labai pagelbėjo tai, kad priekyje manęs nieko nebuvo ir tada galėjau spausti iš paskutiniųjų.

K: Ar taip ir yra, kad lenktynėse nugalėjai tik techninio aptarnavimo juostoje?

SV: Ne, tikrai ne ten. Aš taip tikrai nepasakyčiau. Aš nugalėjau trasoje važiuodamas senomis padangomis – aš sugebėjau iš jų išspausti viską. Aš stengiausi važiuoti taip, kad su naujom padangom išvažiuočiau priekyje Botto, o kad padangos dar turėjo sukibimo, niekas manęs nevertė sukti jų keisti ratu ar keliais anksčiau nei tai padariau. Kimiui labiausiai sumaišė ratu lenkiami lenktynininkai, gal dar kažkiek įtakojo tai, kad jam nepavyko greitai įšildyti padangų. O Valtteri ratų įveikimo laikai buvo pakankamai geri, tad aš nustebau, kai išvažiavau iš techninio aptarnavimo juostos priekyje visų.

K: Kimis atrodė labai nepatenkintas ant apdovanojimų pakylos. Ar su juo kalbėjaisi? (po lenktynių)

SV: Ne, bet a girdėjau, kad jis buvo nelabai laimingas. Aš jį visiškai suprantu, priešingoje situacijoje aš irgi nebūčiau patenkintas. Tačiau buvo sumanyta taip, kad esanti

s priekyje stoja pirmas, taip viskas ir vyko. Niekas negalėjo žinoti, kad būtent čia tu būsi priekyje tų, kurie stojo anksčiau.

 

K: Ar tave nestebina tokia situacija, kai turi teisintis dėl pasiektos pergalės?

SV: Man pilnai suprantama, kad jei startuoji iš pirmos pozicijos, po pirmojo posūkio taip pat esi pirmas, tai Monake tu turi šiokių tokių vilčių. Tad aš pilnai suprantu Kimi, kad jis nėra labai laimingas. Vos tik Kimis sustojo, aš žinojau, kad dabar ar niekada, reikia daryti viską, kas tavo rankose. Ir man tai pavyko.

K: Paklausus bet kurio piloto kurioj trasoj jis norėtų pelnyti pergalę, visi atsako tą patį, kad Monake. Tu čia nugalėjai jau antrą kartą – koks jausmas tai padaryti dar kartą?

SV: Kažkas neįtikimo. Jei pagalvoji apie visus F1 didžiuosius, kuriems pavyko čia pakartoti pergales, tai pamatyti savo pavardę tarp jų yra didelė garbė. Tai yra nuostabi akimirka tiek man tiek komandai – kažkas tokio labai ypatingo. Dabar pažiūrėsime ar mes galėsime išlikti priekyje.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia