F. Alonso: šį sezoną Le Mans yra mano prioritetas

0
fernando alonso

Fernando Alonso atskleidė, kad laimėti 24 valandų Le Mans lenktynes yra šio sezono prioritetas, nes abejoja, kad šiais metais gali ką nors nuveikti Formulėje 1.

Šį savaitgalį ispanas dalyvaus 6 valandų lenktynėse Spa, kaip oficialus „Toyota“ LMP1 lenktynininkas ir dalyvaus visose ilgųjų atstumų lenktynėse ir derins šį darbą su Formule 1.

Reklama

Tačiau šį sezoną „McLaren“ neatrodo galintys būti tokie konkurencingi, kokie tikėjosi būti, todėl ispanas teigia, kad Le Mans yra jo prioritetas.

„Mano prioritetas – gyventi ir kaupti Le Mans patirtį. Tai labai didžiulės lenktynės“, – sakė F. Alonso.

„Nemanau, kad galiu išgelbėti šį sezoną Formulėje 1, tačiau turiu pasinaudoti pasitaikiusia galimybe Le Mans ir negaliu leisti sau švaistyti tokio šanso.“

Jeigu F. Alonso nugalėtų Le Mans, jis turėtų dvi dalis, kurios įeina į „Trigubos Karūnos“ titulą. Jam pritrūktų tik pergalės Indy 500 lenktynėse.

Praėjusiais metais jis bandė laimę Indy 500, tačiau dėl bolido gedimo turėjo pasitraukti iš lenktynių nepasiekus finišo.

Penktadienį ispanas kvalifikacijoje Spa užėmė antrą vietą, tačiau dėl pirmos vietos laimėtojų diskvalifikacijos, F. Alonso startuos priekyje.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia