F. Alonso pasidalino pirmaisiais įspūdžiais po Indy500 bandymų

0
ateiti į F1

Trečiadienį Fernando Alonso dalyvavo Indy500 treniruotėse, kurios yra privalomos visiems šių lenktynių naujokams.

Po treniruočių dienos ispanas pasidalino savo įspūdžiais ir bandė palyginti automobilį su Formulės 1 bolidais.

Reklama

Paklaustas apie tai, koks gali būti Indianapolio ovalo trasos palyginimas su Formulės 1 trasa, F. Alonso paminėjo Sudzukos trasą: „130R posūkį Sudzukoje mes įveikiame apie 320-330 km/val greičiu, tačiau viskas skiriasi (nuo Indianapolio – red. past.). Formulėje 1 viską gali suvaldyti vairu, jėgos perdavimu ir visomis turimomis techninėmis pagalbomis. Taip pat aerodinaminiai elementai ir didesnis sukibimas leidžia Formulės 1 bolidą lengviau išlaikyti trasoje, paprasčiau nuspėti bolido elgesį. O čia (Indy500 – red. past.) viskas kur kas natūraliau, viską lemia lenktyniavimas. Čia tikrai viskas greičiau ir kitaip, nei Formulėje 1.”

F. Alonso teigė, kad ovalo trasoje jaučiasi didesnė priklausomybė nuo vairuotojo elgesio. Ispanas bandė pirmuose ratuose įveikti ovalo posūkius pilnai nuspaudus akceleratoriaus pedalą, kaip jam rodė būsimas komandos draugas Marco Andretti, tačiau tai nebuvo lengva.

„Manau, viskas buvo neblogai, kaip naujokui. Pirmuose keliuose ratuose aš atleisdavau koją nuo greičio pedalo, vėliau pradėjau jausti sukibimą, automobilį ir galėjau siekti užsibrėžtų tikslų. Po kelių bandymų komanda man tarė, kad baigiau su limitais ir turiu nuvažiuoti 15 ratų apie 340 km/val greičiu. Aš žinojau, kad Marco (Andretti – red. past.) pirmame posūkyje akceleratorių spaudžia iki galo, tad bandžiau tai daryti ir pats. Pirmu bandymu man to nepavyko padaryti, nes mano mąstymas ir veiksmai dar nebuvo susijungę į vieną visumą, tačiau po antro ir trečio bandymų man tai pavyko”, – dalijosi mintimis ispanas.

„Buvo puiku jausti trasą, automobilį, greitį – tai yra tikras adrenalinas bet kuriam lenktynininkui”, – neslėpė džiaugsmo F. Alonso.

Kitos IndyCar čempionato treniruotės ispanui vyks iš karto po Ispanijos GP – gegužės 15 dieną. Tai bus oficialių Indy500 treniruočių pradžia. Iš viso treniruotės vyks 5 dienas iš eilės, vėliau seks dvi kvalifikacijos dienos, po to dar dvi dienos treniruotėms ir gegužės 28 dieną vyks pačios Indy500 lenktynės.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia