F. Alonso: jei situacija nesikeis, aš pasitrauksiu

3
@topgear.com
@topgear.com
@topgear.com

„McLaren” pilotas Fernando Alonso teigia, jog šiuo metu jis yra pačios geriausios formos karjeroje, tačiau pasitrauks, jei situacija Formulėje 1 nesikeis.

35-erių metų amžiaus ispanas, F1 lenktyniaujantis 15-ą sezoną, teigia, jog nesijaučia kaip veteranas, bepradedantis prarasti geriausią savo formą.

Reklama

„Nemanau, kad mano laikas Formulėje 1 baigiasi. Manau, jog šiuo metu lenktyniauju aukščiausiu lygiu, taip pat turiu žinių apie bolidą ir techninę situaciją, kurios leidžia man spausti truputį virš (bolido) galimybių ribų. Šiuo metu esu ramus, kadangi su komanda turiu kontraktą ir kitiems metams”, – teigė ispanas.

Taip pat F. Alonso atskleidė, jog jo įkvėpimo šaltinis yra vis dar lenktyniausjantis daugkartis MotoGP čempionas italas Valentino Rossi, kuriam šiuo metu yra 37-eri.

„Po keletos metų, kai nekovoji dėl čempiono titulo, bet vistiek lenktyniauji, tu žinai, jog anksčiau ar vėliau parodysi savo talentą, kaip tai šiuo metu daro Valentino Rossi. Tai mums yra įkvėpimo šaltinis. Per dvejus ar trejus metus tu negali pamiršti, kaip vairuoti motociklą ar pilotuoti bolidą”.

Ispanas taip pat pridūrė, kad ne „McLaren” pajėgumas, o 2017 m. taisyklės lems, ar jis toliau lenktyniaus, pasibaigus kitų metų sezonui.

„Man svarbiausia, ar mėgausiuosi pilotuodamas kitų metų bolidą. Jei taisyklės liks tokios, kaip dabar, turėsiu taupyti kurą, padangas, galėsiu važiuoti tik 90 procentų pajėgumu, negalėdamas spausti kiekviename rate, tokiu atveju kiti metai bus paskutiniai mano metai (karjeroje). Ne dėl to, jog būčiau nekonkurencingas. Net jei kitais metais laimėsiu čempiono titulą, aš sustosiu, kadangi kitiems dalykams teikiu didesnę pirmenybę. Nesvarbu, kokius rezultatus pasieksiu kitais metais ar kokio konkurencingumo bus „McLaren”. Svarbu, kuria kryptimi žengs F1″, – apibendrino dukart pasaulio čempionas.

Reklama

3 Komentarai (-ų)

  1. na ne del pinigu jis baranka sukioja, reik manyt, po 15 sezonu visai neprastai pasitraukti, kiti traukias po 15 lenktyniu 🙂 o cia dar 2x cempionas, sakyciau labiausiai melavo, kad jei taps kita met 3x vistiek trauksis, nes F1 eina ne ta kryptim, kazkaip netikiu, jei kita met ir vel kovos geriausiu atveju su force india ar toro rosso tada jau manau jam gali trukti kantrybe

  2. Įdomu, kur dar gali rasti tokį darbą, kuris tau greičiausiai yra hobis/pramoga/svajonė, o tas darbas apmokamas milijonais. Gal yra tokių, kurie ne viską matuoja pinigais, bet apie ateitį ir apsirūpinimą vistiek reikia pagalvoti.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia