Estebanas Oconas įvardino, kas jam padėjo pasiekti sporto aukštumas, tai „Mercedes”, o ypač Toto Wolffas

Į Formulę 1 patekti visada neužteko vien noro, visada reikėjo turėti vienokį ar kitokį užnugarį.

Dauguma dabar į sportą ateinančių sportininkų negali pasigirti vien greičiu, reikia pasirūpinti ir rėmėjais. Taip pat reikia turėti gerus vadybininkus, kurie žinotų į kurias duris reikia belstis.

Reklama

Oconas kaip ir dauguma lenktynininkų sportininko karjerą pradėjo lenktyniaudamas kartingais. 2007 ir 2008 Prancūzijos čempionate jis triumfavo, nors jo komandoje buvo tik vienas mechanikas – jo tėtis.

Pradėjus lenktyniauti tarptautinėse arenose prancūzą aplankė „Mercedes” atstovai, bei priėmė jį į jaunųjų talentų programą.

2015 metais Oconas tapo GP3 serijos čempionu. To padaryti, kaip jis pats sako, be Toto Wolffo pagalbos jis nebūtų galėjęs.

” Jei 2014 pabaigoje ir 2015 pradžioje Toto Wolffas nebūtų man padėjęs, dabar turbūt kepčiau hamburgerius „McDonalds”.

„Be pagalbos ir palaikymo aš nebūčiau galėjęs tęsti lenktynininko karjeros. Neturėjau tam pinigų. Tačiau tada atėjo su manim pasikalbėti Toto…”

 

Estebanas sako visada išliksiantis dėkingas „Mercedes” ir visada išliks ištikimas vokiečių komandai, bet jo svajonė nuo mažens buvo lenktyniauti už „Ferrari”. Jis norėtų sekti savo idealo Michaelio Schumacherio pėdomis.

„Mano idealas Michaelis Schumacheris, aš lenktyniavau su tokiu pačiu šalmu bei raudona lenktynininko apranga.

„Ferrari” yra svajonė, komanda kuri sukelia labai daug asociacijų. 2014 man teko atlikti bandymus Fiorane, viską pamenu lyg būtų nutikę vakar. Tad žinoma, vieną dieną aš norėčiau būti jų lenktynininku.”

“Ferrari is a dream and a team that represents so much for me. I did a test at Fiorano back in 2014 and I remember it as if it happened yesterday. So one day, yes, I would like to drive for them.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia