Estebano Ocono ir Kevino Magnusseno rezultatai JAV GP lenktynėse panaikinti

0
jav gp

Estebano Ocono ir Kevino Magnusseno teisėjai JAV GP lenktynių rezultatus nusprendė panaikinti dėl skirtingų priežasčių.

Iš kart po lenktynių abu sportininkai buvo pakviesti teisėjų. Estebanas Oconas iš „Force India“ buvo pakviestas nes viršijo 100 kg/val kuro normos vidurkį pirmame rate. Kevino Magnusseno bolidas lenktynių metu sunaudojo per daug degalų.

Teisėjai panaikino lenktynininkų pasiekimus JAV GP lenktynių metu – 8 ir 9 iškovotos pozicijos. Abiems komandoms galima teikti apeliaciją, tuo tarpu „HAAS“ dar laukia savo apeliacinio skundo sprendimo dėl Romaino Grosjeano diskvalifikacijos iš Italijos GP lenktynių.

Reklama

Otmaras Szafnaueris pripažįsta, kad Estebano bolido kuro naudojime buvo trumpam kilę nesklandumų, bet tai vyko labai trumpai ir dėl to jis tikrai neįgijo jokio pranašumo.

„Vienu momentu išaugo kuro norma, vėliau ji nukrito“, – sako Otmaras. „Jei analizuosi viso rato kuro suvartojimo normą, tai ji neviršija normų.

Čia panaši situacija, kaip ir važiavimas už trasos ribų, jei peržiūri medžiagą ir jei pranašumo neįgyjama, tada lenktynininkas baudžiamas nebūna. Mūsų atveju ši situacija tokia pati.“

Kevinas Magnussenas šį sprendimą iš kart sukritikavo.

„Deja šiandien mes lenktyniaujame Degalų Taupymo Formulėje, bet ne Formulėje 1. Mes normą viršijome 0,1 kg per visas lenktynes ir už tai esame diskvalifikuoti. Tokios tos taisyklės ir mes turime jų paisyti. Visgi bolidas ir sustojimas buvo puikūs. Keliaujame tolyn!“, – rašė Magnussenas savo Twitter paskyroje.

Dėl šių sportininkų rezultatų panaikinimo Sergio Perezas pakyla į 10, Brendonas Hartley – 9 ir Marcusas Ericssonas į 10 pozicijas.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia