Ericas Boullieras: naujos taisyklės F1 padarys įdomesne

4

[media-credit name=”@EricBoullier” align=”aligncenter” width=”1024″]Ericas Boullier[/media-credit]

„McLaren” ekipos vadovas Ericas Boullieras duotame interviu pasakė, kad priešingai nei kiti vadovai, jis mano, kad naujasis reglamentas nepakenks F1, o priešingai lenktynės taps įdomesnės, o lenkimų netgi padaugės.

Reklama

Nors kol kas nėra sudėlioti galutiniai taškai ant susitarimų dėl kitų metų reglamentų, kuriuo siekiama kitų metų padangas praplatinti, bei aero paketą pakeisti taip, kad visi bolidai pagreitėtų apie 5 sekundes rate, tačiau tai jau laikoma tik formalumu ir visi dirba ties kitų metų bolidais, būtent pagal dar galutinai nepatvirtintą taisyklių reglamentą.

Kai kurie komandų vadovai, (Toto Wolffas, Patas Symondsas), bei lenktynininkai (Nico Rosbergas, Lewisas Hamiltonas ir kt.) jau anksčiau yra išsakę nuogąstavimus, kad su didesne prispaudžiamąją galia bus dar sunkiau persekioti priešininkus, bei juos lenkti, o pats sportas bus dar nuobodesnis, tad gresia dar didesnis fanų netekimas.

Boullier sako, kad „McLaren” yra viena ekipų kurioms permainos patinka, tad jas palaiko visais klausimais.

„Iš tiesų aš visai nesutinku su savo varžovų išsakytomis mintimis spaudai. Visos taisyklės buvo sudėliotos taip, kad automobilis pagrindinę sukibimo jėgą sugeneruotų iš padangų, kurios taps platesnės, tad lenkimų skaičius tikrai neturėtų nukristi. Taip pat priekinio sparno svarba sumažėja, o bolido dugnas, bei galinis difuzorius generuos daugiau prispaudžiamos galios, tai kaip tik turėtų leisti lengviau lenkti. Pagal paskaičiavimus, visos naujovės turėtų lemti tai, kad lenkimų padaugės apie 5%, nes šiuo metu beveik visi lenkimai yra DRS sistemos pagalba, bei dėl padangų.”

Ericas taip pat sakė, kad tai taip pat turėtų pagerinti patį lenktyniavimą pilotams, nes kartas nuo karto išgirsdavome skundus, kad negalima lenktyniauti, ar važiuoti greitai, dėl vienų ar kitų priežasčių, viena jų Rusijos GP „McLaren” ekipai teko taupyti kurą beveik viso etapo metu.

„Mano manymu, labai gerai, kai ateina pilotas į F1, įsėda į bolidą ir jį ištinka „vau” būsena, šitai mes truputį praradome. Žiūrovams didelio skirtumo galbūt ir nepasimatys, tačiau vyrukai vairuojantys bolidus bus daug laimingesni, kad gali lėkti greičiau su automobiliu, kuris geriau sukimba su trasa. Mes remiame naująsias taisykles. Mes manome, kad jei pilotai bus laimingesni, tai jie visą šou pakels į aukštesnį lygmenį, tad tai yra gerai ir pačiam F1″.

Reklama

4 Komentarai (-ų)

  1. makliai izvelgia proga susilygint arba issaut, gi viesime reik masinas per nauja projektuot, visa ju izvalga, o jei nepaeis, tada lauks kitos progos ir sakys, va tie pataike 😀

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia