Eclestonas ir FIA neleis grįžti prie 2015 m. kvalifikacijos formato

4

[media-credit name=”gas2.org” link=”http://gas2.org/2016/03/12/formula-1-2016-massive-qualifying-changes/” align=”alignnone” width=”960″]f1-qualy-2016[/media-credit]

FIA ir Bernie Eclestonas atmetė komandų pasiūlymą  sugrįžti prie 2015 m. kvalifikacijos formato.

Reklama

Pagrindiniai formulės 1 dalininkai,  įskaitant komercijos teisių valdytoją B. Ecclestoną,  FIA ​​prezidentą  J. Todtą, komandų ir Pirelli atstovus, sekmadienį  Bahreine susitiko aptarti galimus 2016 m. kvalifikacinio formato pakeitimus.

Susitikimas baigėsi be rezultatų, o „Red Bull” komandos vadovas Christianas Horneris atskleidė, jog  komandos tiesiog norėjo grįžti prie praėjusių metų formato.

„Nenoras grįžti prie senojo formato yra iš rėmėjų ir FIA pusės. Komandos grįžtų (prie senojo formato – red. past.)”,  – teigė „Red Bull” vadovas.

„Leiskite susipažinti su tuo, kokia informacija mums buvo šiandien pateikta, mes ją išanalizuosime ir tada žiūrėsime. Esmė ta, kad jei mes nesusitarsime dėl kompromiso, tada mes tiesiog įstringsime su tuo, ką gavome. Manau, visi sutinka, kad tai, ką mes gavome, nėra teisinga”, – apibendrino C. Horneris.

Mercedes vadovas Toto Wolffas taip pat patvirtino, kad komandos palaikė idėją atsikratyti naujojo formato ir grįžti prie anksteniojo.

„Mes galime suprasti iššūkius, su kuriais susiduria FIA ir komercijos teisių valdytojas.  Jiems 2015 m. kvalifikacijos formatas nėra priimtinas, todėl mums belieka tai pripažinti ir priimti”, – teigė T. Wolffas.

Paklaustas, kodėl grįžimas prie pernykščio formato (autosporto vadovybei – red. past.) nėra priimtinas, Mercedes vadovas aiškaus atsakymo nepateikė:  „nesu tikras, kodėl, bet komandos išreiškė poziciją, kad turėtume grįžti prie 2015 m. formato”.

Reklama

4 Komentarai (-ų)

  1. Tas ir liudniausia, kad viska reik taupyti. Praktiskai jokios laisves nera, bent vienas teigiamas dalykas tai, kad leidzia rinktis skirtingas padangas lenktynese. Siek tiek paivairina veiksma trasoj

  2. jis, mano akim blogas tuo klausimu, kad dar ir mazokai laiko, nes pirmasis bandymas turi but geras, kitaip tu nespeji nieko pakeisti. kita vertus, cia gal tas dirbtinas startines rikiuotes sumaisymas ir yra, kad iskrinta ir startuoja is pacio dugno net ir top komandu pilotai

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia