Dėl M. Verstappeno sėkmės D. Ricciardo jaučiasi kaip S. Vettelis

6
@formula1.com
@formula1.com
@formula1.com

Po Maxo Verstappeno sėkmės Formulėje 1, Danielis Ricciardo pripažįsta, kad jis pradeda suprasti, kaip jautėsi Sebastianas Vettelis 2014-aisiais, australui atvykus į „Red Bull” ekipą.

Dėl D. Ricciardo greitesnio prisitaikymo prie naujų V6 hibridinių variklių taisyklių, autralas metų pabaigoje turėjo tris pergales ir 71 taško persvara įveikė tuometinį komandos draugą Sebastianą Vettelį.

Reklama

Praėjo du metai ir D. Ricciardo pripažįsta, kad vystosi panaši situacija, kokią jis jau yra patyręs, kada komandos draugas buvo Sebastianas Vettelis. Jaunasis olandas greitai prisitaikė prie naujo bolido ir yra dažnas dalyvis peletono priekyje, vos tik praleidus du metus Formulėje 1.

„Manau, kad yra tam tikrų panašumų ir gebu juos suprasti. Pernai, netgi Danilas Kvyatas nugalėjo mane kelis kartus. Niekam nepatinka būti nugalėtam.”

„Tačiau, jeigu tuo pat metu gali suprasti, kad tai buvo tik todėl, kad jis tą dieną buvo geresnis arba geriau padirbėjo su inžinieriais ir pasirinko geresnius bolido nustatymus, tada tiesiog turi pasikasyti smakrą ir judėti pirmyn. Jeigu jie nuolat daro kažką geriau, tada reikia susiimti ir geriau padirbėti. Bet iki šiol jis [Maxas Verstappenas] savo darbą atliko labai gerai, tačiau kolkas aš dėl to ramus.”

Danielio Ricciardo ir Maxo Verstappeno santykiai ypatingai geri, nors šie dažnai kovoja tarpusavyje, australas nemato priežąsčių kodėl tai turėtų pasikeisti nepaisant amžiaus skirtumo.

„Aš vis dar jaučiuosi jaunas, 27 tai tik skaičius, tavo amžius, bet žinoma aš noriu kai ką pasiekti šiame sporte, tai – pasaulio čempiono titulas. Ankščiau ar vėliau tai mano tikslas, jeigu man tai pavyktų būnant 30-ies, būtų puiku. Įžengęs į 30-ies zoną, vistiek gali gerai pasirodyti.”

„Žinoma, vaikai kaip Maxas, į sportą ateis vis jaunesni ir jaunesni. Tai vyksta visur, visame pasaulyje, nesvarbu ar tai tenisas ar jėgos sportas, bet labiausiai tai pasireiškia ekstremalesnėse kategorijose. Vaikai yra veikiami technologijų, todėl jie turi mažiau baimės, nes jie visą tai patiria būdami mažesnio amžiaus, todėl jie su laiku bus vis geresni.”

„Taigi, mano planas – būti kaip Valentino Rossi ir suspėti su tendencijomis, o ne pasilikti už jų. Jeigu as būsiu pakankamai protingas, tai amžius neturės tam didelės įtakos. Bet kuo greičiau, tuo geriau.”

Reklama

6 Komentarai (-ų)

  1. Kaip ten bebūtų, bet Riciardo Kvyatui nepakrovė, bent jau pernai 😀 Nors čia buvo panaši situacija, kai Buttonas taškais laimėjo prieš Hamį.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia