„Red Bull” komandos vadovas Christianas Horneris sako, kad ekologiškom technologijom yra Formulė E, o F1 turėtų grįžti prie sporto ištakų

Formulė E paskelbė, kad nuo 2019 į sportą žengs „Mercedes” ir „Porsche”. Gamintojai žiūri į FE tam, kad tobulintų elektros technologijas.

Horneris mano, kad užteks ir F1 dairytis į hibridines technologijas, reikia atsisukti atgal ir grįžti prie galingų variklių. Taip pat reikia koncentruotis į tokių bolidų kūrimą, kad svarbiausi trasoje būtų lenktynininko sugebėjimai.

Reklama

„Aš tikiuosi Formulė 1 nenueis blogų kompromisų keliu. Tai niekaip nepadėtų. Gamintojai atsisveikins ir išeis į Formulę E. Ten jie turi žaidimų aikštelę ateities technologijoms”, – sakė Christianas.

„F1 dabar kryžkelėje. Naujas variklis bus pristatytas 2021 ir bus su mumis 8 – 10 metų.

Formulė 1 turėtų būti Formulės E priešingybė. Paprasčiausias lenktyniavimas, žmogus ir mašina, geriausių lenktynininkų varžybos su vidaus degimo varikliais. Asmeniškai aš grįžčiau prie aukštas apsukas pasiekiančių V10 ar net V12.

Aš tikiuos 2021 metų taisyklės grąžins lenktynininkus į žaidimą. Komanda turi suteikti savų pranašumų, tačiau ne iki tokio lygio, kaip turime dabar. Kaip bebūtų toliau negali tęstis variklinė formulė”, – kalbėjo Horneris.

Horneris taip pat mano, kad F1 vadovybei reikėtų priimti drąsias taisykles, kurios išskirtų čempionatą.

„Didieji gamintojai jau rikiuojasi į Formulę E. Porsche, Mercedes, Renault, Audi, Jaguar. Tai jau daugiau nei F1 kada nors turėjo.

Dalyvauti FE kol kas kainuoja vos 5% to, kiek reikia dalyvauti F1. Aš manau, kad didieji gamintojai ir toliau dairysis į F E, tuo tarpu į mūsų pusę turi žiūrėti „Ferrari”, „Aston Martin” ar „Lamborghini”. F1 jų aplinka

Naujieji savininkai nori suteikti dalyviams daugiau naudos už investuojamus pinigus. Šiuo metu F1 ekonomiškai neparanki niekam. Būtina tobulinti šį modelį.

„Liberty” aš jau pasakiau savo nuomonę, kad siekiant gero šou turime grąžinti kovą, lenktynininkai vėl turi tapti herojais. Rossui Brawnui reikės išspręsti šį konfliktą. Jam prireiks drąsos priimti sunkius sprendimus”, – baigė „Red Bull” komandos vadovas.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia