Kinijos lenktynėse pasirodęs saugos automobilis sujaukė lenktynes, kuriose šį sprendimą garsiai sukritikavo Sebastianas Vettelis.

Vokietis sakė, kad saugos automobilis turėtų būti į trasą išleidžiamas taip, kad tai netaptų kažkam proga daug išlošti, o kitiem nebūtų galimybės ta proga pasinaudoti.

Prieš saugos automobilio pasirodymą trasoje Vettelis kovojo dėl pergalės, o kai padangas pasikeitęs Maxas Verstappenas nesėkmingai bandė jį lenkti ir taip trasoje Vettelis buvo apsuktas, finišą vokietis pasiekė vos 8 pozicijoje.

Reklama

Charlie Whitingas nusprendė viešai paaiškinti savo priimtą sprendimą.

„Jei ir būna taip, kad trasoje pasirodo saugos automobilis, tai jis ten atsiranda dėl saugumo priežasčių, o ne tam, kad aš ieškau kam pakenkti, o kam suteikti pranašumą“, – sako Whitingas. „Mes laukėme tokios situacijos, kad trasoje būtų tinkamas tarpas jį išleisti. Visa trasa buvo pilna bolidų nuolaužų, tad aš norėjau surikiuoti visus bolidus už saugos automobilio prieš leisdamas trasos prižiūrėtojams eiti į trasą.“

„Kai trasoje dirba žmonės jie tampa labai pažeidžiami. Aš suprantu, kad bolidai važiuoja tik trečdaliu tempo, kuriuo jie galėtų važiuoti, bet jie vistiek yra labai greiti. Ir jei atvirai aš nemanau, kad galėčiau aklai pasitikėti lenktynininkais tokioje situacijoje.“

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia