C. Hornernis: reikia paprastos trasos ribų taisyklės, kuri neklaidintų

0
christianas horneris red bull

christian-horner-red-bull

Christianas Horneris įsitikinęs, kad nuolat besikeičiančios taisyklės klaidina žiūrovus bei verčia juos nusisukti nuo Formulkės 1 sporto ir pareikalavo paprastos taisyklės, kuri nuosekliai būtų taikoma visą sezoną.

Reklama

Visai neseniai FIA priimė griežtesnį sprendimą dėl trasos ribų kirtimo, įdiegdama jutiklius tam tikruose posūkiuose. Tačiau griežtesnis požiūris nebuvo pritaikytas kiekviename posūkyje, tam, kad lenktynių teisėjai galėtų švelniau vertinti ar pilotas įgijo pranašumą.

„Red Bull” vadovas Christianas Horneris darbartinę situaciją apibūdino kaip labai klaidinančią ir paragino imtis veiksmų, kad taisyklė būtų naudojama visuose posūkiuose arba visai atšaukta.

„Manau, kad problema yra tame, kad negalima įprastai įveikti kiekvieno posūkio. Manau, kad reikia sugalvoti kažką paprasto.” Christianas Horneris kalbėjo Motosport.

„Yra balta linija, kuri tęsiasi aplink visą lenktynių žiedą. Vienas labai paprastas būdas, kaip tai suvaldyti – jeigu visais keturiais ratais išvažiuoji už šios linijos, viskas, tu pažeidei taisyklę. Kitose sporto šakose visa tai gerai veikia, tai būtų krepšinis, futbolas ar bet kas kitas.”

„Yra prieštaravimų įgyvendinti šį dalyką, ir jis yra teisingas, bet jeigu yra prieštaravimas tai padaryti, tada reikia leisti vairuotojams patiems nuspręsti kaip važiuoti. Negalima turėti vienos taisyklės pirmame posūkyje, o kitos taisyklės septynioliktame posūkyje – tai labai painu ne tik mums, bet ir fanams.”

„Ši taisyklė man yra nevisiškai aiški ir mes turime jos atsisakyti. Arba sugalvojame kažką paprasto arba visai atsisisakome šios taisyklės ir leidžiame važiuoti taip kaip pilotams patinka.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia