„BMW” gali grįžti į F1

0

„BMW” iš Formulės 1 pasitraukė 2009 metais ir iki šiol nebuvo garsių kalbų, kad juos domina sugrįžimas.

Tačiau dabar pradeda sklandyti būtent tokie gandai. Mat „McLaren” neseniai pasirašė bendradarbiavimo sutartį su „BMW”, tiesa sutartis liečia tik paprastus – gatvei skirtus automobilius.

Reklama

Tačiau „McLaren” seniai skundėsi nepakankama „Honda” galia bei patikimumu, nors nuo 2015 metų, kai jie grįžo į sportą „Honda” padarė didelę pažangą.

Kai kurie ekspertai pradėjo garsiau kalbėti, kad „McLaren” nauja sutartis su „BMW” byloja, kad jie žvalgosi į naujas galimybes.

„Tai yra jaudulį keliantis projektas, kuris duos naudos abiem partneriam”,- sakė „McLaren” automobilių direktorius Mike Flewittas.

Taip pat žurnalistas Manuelis Franco pranešė, jog jis turi žinių, kad „BMW” ruošiasi kurti V6 tipo hibridinę jėgainę, kuri atitinka visas F1 taisykles.

„Taip pat negalima viso to atmesti ir dėl to, kad neseniai buvo kalbama apie galimybę „BMW” grįžti į sportą ir jie galbūt pradės slaptą projektą V6 hibridinės jėgainės gamybai”,- sakė Franco.

„BMW” komandos dalyvavimas Formulėje 1 skirstomas į 4 etapus, paskutinis buvo 2006-2009 metais, kai jie turėjo savo gamyklinę komandą. Per keturis metus jie sugebėjo iškovoti tik vieną pergalę Kanados GP 2008 metais, ją iškovojo Robertas Kubica, o ant podiumo komandos atstovai lipo 17 kartų. Geriausiai komandai sekėsi 2007 metais, kai konstruktorių įskaitoje jie liko 2 vietoje.

Po prasto 2009 sezono „BMW” komandą pardavė atgal Peteriui Sauberiui, iš kurio komandą įsigijo po 2005 sezono.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia