B. Ecclestonas: tik variklių taisyklių pasikeitimai sustabdytų „Mercedes”

0
@Formula1
@Formula1

Nors konkurentai tikisi, kad šiais metais pavyks sustabdyti „Mercedes” dėl naujų taisyklių, tačiau Bernis Ecclestonas sako, kad tai būtų įmanoma tik pakeitus hidbridinius variklius.

Šiais metais Formulėje 1 įvyks dideli taisyklių pasikeitimai, tokie kaip daug platesnės padangos, bolidai bus daug agresyvesni dėl platesnio profilio ir didesnio aerodinamikos efektyvumo. Tikslas buvo sumažinti rato įveikimo laikus iki penkių sekundžių.

Reklama

Su tokiais svarbiais pakeitimais aerodinamikoje „Red Bull” komanda tikisi, kad kovos su „Mercedes” rikiuotės priekyje.

B. Ecclestonas visgi galvoja, kad dabartiniai pasaulio čempionai sugebės išlaikyti savo pranašumą dėl neįtikėtinai gero variklio.

„Red Bull” tiki galintys nugalėti „Mercedes” su geresne aerodinamika, tačiau aš nebūčiau toks tikras.”

„Mercedes” pranašumas iš variklio pusės vis dar yra didžiulis. Dėl šios priežasties mums reikia naujų variklio taisyklių ir kuo greičiau.”

„Tai nėra svarbu [kokios variklio taisyklės]. Svarbiausias dalykas – panaikinti hibridinius variklius. Jeanas Todtas mano, kad tai yra šių laikų dvasia ir tai yra teisinga normalioms kelių mašinoms. Bet Formulėje 1 žmonės nori matyti kažką ypatingo.”

„Žmonės nori garsių, galingų variklių, kurie galėtų būti suvaldomi tik geriausių pasaulyje vairuotojų.”

„Juk futbole žaidėjai nedėvi ortopedinių batelių tik dėl to, kad šio tipo bateliai yra populiarūs kasdieniniame gyvenime?”

Ne pirmas kartas kai Bernis Ecclestonas kritikuoja taisykles ir sako, kad jos iš esmės yra per daug sudėtingos ir jas reikėtų peržiūrėti.

„Taisyklės privalo būti pakeistos. Visos. Jos per daug sudėtingos. Mes esame pramogų versle, bet kaip turėtume sudominti auditoriją, kai ji visiškai nesupranta kas vyksta?”

„Net ir lenktynininkai nesupranta, ką gali ir ko negali daryti trasoje. Kartais aš pagalvoju, kad taisyklės sako: „Nelenktyniauk!”, tačiau kartais leiskime jiems turėti kontaktą, tai kas čia dabar ? Leiskime lenktynininkams valdyti situaciją patiems.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia