B.Ecclestone: Brexit niekaip nepaveiks Formulės 1

7
bernie ecclestone
@F1 Fanatic
@F1 Fanatic
@F1 Fanatic

Šią savaitę visų akys krypo į Didžiąją Britaniją, nes ten vyko referendumas dėl pasitraukimo iš Europos sąjungos. Vakar paskelbta, kad britai nutarė trauktis, kadangi didžioji dalis F1 ekipų yra įsikūrę Anglijoje, mintimis apie Brexit rezultatus pasidalino ir Bernies Ecclestoneas.

Bernies prisipažino, kad jis buvo pasitraukimo šalininkas ir visus tikina, kad tai visiškai niekaip nepaveiks Formulės 1:”Aš buvau šalininkas viso šito. Aš manau tai yra geriausia kas gali nutikti. Dabar būsime patys sau valdovai. Jei mes turime prekę kurią reikia parduoti, jos kokybė gera, žmonės ją pirks nesvarbu kur jie bebūtų ar Kinijoje, Italijoje ar Vokietijoje. Žmonės tuojau susitaikys ir viskas bus kaip po senovei.”

Reklama

Net aštuonios iš vienuolikos komandų turi gamyklines bazes Anglijoje. Pati sėkmingiausia ne Anglijoje įsikūrusi komanda be abejonės yra „Ferrari” gamyklas turinti Italijoje, taip  pat Italijoje yra ir „Toro Rosso” komanda, na o Šveicarijoje gaminami „Sauber” komandos bolidai.

Iš 21 lenktynių esančių šių metų sezone, tik septynios vyksta Europos sąjungos valstybėse, ir greitu metu liks dar viena mažiau, kai Anglija pasitrauks iš ES.

Visiškai priešingos nuomonės yra „McLaren” komandos vadovas Ronas Dennisas.

„”McLaren” įsikūrusi Anglijoje; daugiau nei 3000 šeimų yra susiję su mumis, taip pat ir kaip ir mūsų britiški tiekėjai bei jų darbuotojai. „McLaren” klestėjimui būtinas išlikimas Europos sąjungoje.”

 

Reklama

7 Komentarai (-ų)

  1. Senis visai nukvakes, toks vaizdelis piesiasi, kad anglai nesuprato uz ka balsuoja… Dabar jau peticija del referendumo pakartojimo pasirasineja, nuejo visi „ant bajerio” pabalsuot ir prisicirkino truputuka 🙂 Nemanau, kad viskas taip graziai klostysis, kaip senolis cia galvoja, jau dabar valiuta smuko i seniai matytas zemumas. Verslas prades investuoti i kitas rinkas ir pasijus problemos. Tenka man savo darbe su britais kartais susidurti, tai dauguma jų dužę truputį… 😀

    • Jie labai dideli nacionalistai, ko gero didesni nei Vokiečiai, tačiau kokio velnio, kartais nesuprantama. o referendumo manau niekas nekartos. Dabar labai daug klaustukų, kaip su Šengeno zona, nejaugi reikės ambasadon eiti ir prašyti vizos, norint aplankyti draugus? 😀 nubalsuot nubalsavo, o pasekmės nepasireikš per dieną, jie labai daug agitavo, kad kasmet su moka didžiulius pinigus ES, tačiau niekas neskelbė faktų ir skaičių ką už tai gauna. čia visgi norinčiųjų likti didelė klaida, jie galvojo, kad žmonės subalsuos ir taip, o kad žmonės balsuoja kur pažadamas rojus matyt primiršo, pas mus čia renkami politikai ir net vienas prezidentas kur žada nesamones, pas juos matyt jau pamiršta ši praktika 😀 vien žo dabar bus įdomu, aš tikiuos mums tai nepakenks labai stipriai, o kaip tik, kitos šalys, kurios investuodavo daug Angluose, dabar dairysis po žemėlapį ir ten ras mus 🙂

  2. Valiuta nuvertėja, dėl ko kris ekipų perkamoji galia, bus suvaržytas laisvas prekių ir asmenų judėjimas, o senis peza nesąmones, kad nebus pasekmių. Šiaip neadekvatūs asmenys turėtų būti nušalinti nuo bet kokių aukštų pareigų, bet kyšininką sunku išmesti.

  3. Mažai ką reiškia šis referendumas. Jis daugiau buvo kaip patariamasis ir JK parlamentas gali nubalsuoti, kad niekas iš niekur nesitrauks. Už pasitraukimą daugiausiai balsavo vyresni, t.y. 30-55 metų amžiaus asmenys, kai tuo tarpu didelė dalis jaunimo balsavo, kad likti. Kita vertus, Škotija galės vėl rengti referendumą dėl nepriklausomybės. Galiausiai suprato, kad praeitą kartą padarė klaidą, kai nusprendė likti, o dabar turbūt negreit jie sulauks antros tokios galimybės. Tuo tarpu dėl Šiaurės Airijos nepriklausomybės referendumo galima nieko nesakyti, nes labai abejotina, jog JK leistų atsijungti ir greičiausiai susivienyti abiejoms Airijoms…

  4. Na matai, kad dabar EU sako, jog jiems net nereikia officialaus dokumento dėl pasitraukimo, tegul tik greičiau skrenda iš sąjungos, nes kuo ilgiau viskas tęsis, tuo blogiau visoms pusėms.

  5. Dabar čia jau vyksta užstalės žaidimai, EU nelabai gali imt ir išmesti vieną iš svarbiausių žaidėjų, o UK db patys nžn ką su tais rezultatais daryt. aš manau jie jį rengė su mintim nesitraukti, o pagąsdinti, kad derėtis būtų lengviau, o EU tai suprasdama dabar reikalauja, kuo greitesnio atsakymo liekat ar maunat lauk? na kad nespėtų priregsti planų, kad jei ne tai mes išeinam. bet šiaip aš stebiuos, kad apskritai jie nubalsavo išeiti. o pats referendumas toks lyg ir patariamojo pobūdžio, bet kaip matom, tas patarimas toks labai jau rimtas gavos 🙂

  6. Patariamo pobūdžio, bet jeigu padarysi priešingai, negu nubalsavo liaudis, būsi pakartas arba užmėtytas pomidorais.

    JAV dabar juokiasi, kad UK visada sakydavo, jog JAV labai buki žmonės gyvena, o patys britai įrodė, kad yra dar bukesni už juos :))

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia