Austrijoje Vettelio padanga sprogo ne dėl per ilgos nuvažiuotos distancijos

0
@XPB Images
@XPB Images
@XPB Images

Prieš tris savaites Austrijoje vykusių lenktynių metu sprogo Sebastiano Vettelio galinė dešinė padanga, dėl to lenktynininkas nebaigė varžybų. Padangų gamintoja „Pirelli” šiandien paskelbė, kad padanga sprogo ne nuo per ilgo naudojimo.

Sebastiano padanga sprogo nuvažiavus 26 ratus, nors buvo varžovų kurie su tokiom pačiom padangom įveikė ir 31 ratą.

Reklama

Paulas Hembery „Pirelli” atstovas pakomentavo šią situaciją.

„Reikia nepamiršti to, ,kad toje trasoje lyg niekur nieko ketveriems bolidams lūžo galinė pakaba, nuo per didelių apkrovų. O Formulės 1 bolidas sukurtas taip, kad padanga atstoja amortizatorius, tad tai kas sukelia važiuoklės defektus, tai labai stipriai veikia padangas.

Pagrindinis Austrijos skirtumas nuo kitų trasų yra aukšti „kerbai”, kurie buvo sumontuoti tam, kad pilotai neišvažinėtų už trasos ribų – ir tai kėlė daug diskusijų lenktynių savaitgalio metu.

Dėl išvažiavimo visais keturiais ratais už trasos ribų Silverstouno (Anglijos etapas – red. past.) trasoje Lewiso Hamiltono kvalifikacijoje užfiksuotas rato įveikimo laikas buvo anuliuotas, mano nuomone FIA ėmėsi teisingų priemonių, kad pilotai neišvažinėtų iš trasos.”

Vettelis po incidento sakė, kad jis nenujautė, kad padangos artėjo prie savo darbinio laiko ribos.

„Vettelis įveikė daugiau ratų nei kitos komandos su tokiom pačiom padangom, tačiau įveiktas atstumas nebuvo susijęs su vienos iš jų sprogimu”,- kalbėjo Hemberyis.

„Sprogimą nulėmė išoriniai veiksniai. Tai supratome mes, suprato „Ferrari ir būtent tai mes paaiškinome FIA. Aš manau, kad nuo šiol apie padangų veikimą visi turėsime geresnį supratimą.

Jei FIA tęs savo pasirinktą planą, dėl išvažiavimų už trasos ribų ir daugiau trasų atsiras panašių „kerbų”, tada mes sukursime programą, kuri gamykloje simuliuotų ir tikrintų padangų patvarumą dažnai važiuojant ant tokių trasos elementų.”

 

Anksčiau „Pirelli” skelbė, kad Vettelio padanga sprogo nuo pažeidimo užvažiavus ant trasoje esančios šiukšlės.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia