Atmintį praradęs C. Horneris: „Mercedes” dominavimas kenkia Formulei 1

5
christianas horneris red bull

Christianas Horneris pamiršo apie „Red Bull” dominavimą 2010-2013 metais ir sako, kad dabartinis „Mercedes” dominavimas kenkia Formulei 1, bei tikisi, kad naujieji savininkai šią problemą išspręs.

Nors 2010-2013 metais „Red Bull” ir nebuvo tokia dominuojanti kaip „Mercedes” 2014-2016 metų sezonuose, tačiau dominavimas vistiek buvo akivaizdus – laimėti 4 konstruktorių taurės čempionų titulai ir 4 pilotų titulai. 2010 metais „Red Bull” laimėjo 9 iš 19 lenktynių, 2011 –  laimėta 12 iš 19 lenktynių, 2012 – laimėta 7 iš 20 ir 2013 – laimėta 13 iš 19 lenktynių. Dabartinis „Mercedes” komandos dominavimas atrodo šiek tiek galingesnis, tačiau tai esmės nekeičia – „Red Bull” keturis (tris?!) sezonus taip pat dominavo ir niekas greičiausiai nepuls ginčytis.

Reklama

Nepaisant to, britas yra susirūpinęs ne tik dėl žiūrovų, bet ir dėl naujųjų Formulės 1 savininkų, bijodamas, kad „Mercedes” dominavimas tęsis ir tai turės neigiamos įtakos jų investicijoms ir visam sportui.

„Būtų nemalonu galvoti apie dar tris metus dominavimo. Naujieji Formulės 1 savininkai žino kaip sukurti puikų šou ir gerą bei sveiką konkurenciją. Tai negali būti sukelta dirbtinai, tačiau aš nesistebėsiu jeigu jie bus pasiruošę leisti visiškai duominuoti, kaip tai buvo pastaruosius tris metus.” kalbėjo Christianas Horneris.

„Kaip to išvengti, aš nežinau. Būtų klaida dirbtinai ką nors sustabdyti. Mums reikia daugiau padirbėti, kad padidintume jiems spaudimą.” pridėjo britas.

Kyla klausimas, ar verta tikėti žmogaus kalbomis, kuris kelis sezonus su savo komanda dominavo prieš „Mercedes” erą, o pasibaigus „Red Bull” šlovei grasino, kad ekipa gali trauktis iš Formulės 1 čempionato?

Reklama

5 Komentarai (-ų)

  1. „2010 metais „Red Bull“ laimėjo 15 iš 19 lenktynių”. Buttonas ir Hamiltonas laimėjo 5 etapus, o dar Alonso pergalės Bahreine, Korėjoje ir garsioji Vokietijoje. Kažkas su statistika negerai… 😉

  2. „2011 – laimėta 18 iš 19 lenktynių” Oj, rašydamas dar ir 2011 stats praleidau, kur visiškai siaubinga klaida padaryta, nes vien „McLaren” tais metais 6 pergales turėjo… 😀 Kažkas nelabai domisi formule, arba su atmintimi laaabai blogai… Atsimenant 2011 metus, garsioji Buttono pergalė Kanadoje, Alonso pergalė Didžiojoje Britanijoje, dėka taisyklių keitimo prieš tą etapą, Lewiso pergalė Abu Dabį ir t.t.

  3. Nieko tokio už tripple, bet dėkui už rimtas pastabas, pasistengsiu atidžiau patikrinti faktus ateityje. Nesiteisinsiu kodėl tokie skaičiai gavosi, nes juokinga pačiam :))

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia