Fernando Alonso ir Maxas Verstappenas pasitraukė iš lenktynių Belgijoje, tad dabar Monzoje jiems gresia starto pozicijų nuobaudos

Nors „Honda” sako, kad su jų jėgaine Belgijoje viskas buvo gerai, visgi jie planuoja pristatyti atnaujintą variklį Italijoje.

„Dėka” atnaujinimų kitas „McLaren” pilotas Belgijoje buvo gavęs 65 starto pozicijų baudą.

Reklama

„Mes planavome pristatyti 4 kartos variklį čia (Belgijoje), bet mums nepavyko”, – kalbėjo Yusuke Hasegawa. „Mes tiesiog nespėjome pagal grafiką, tad pristatėme pusiau atnaujintą variklį. Mes jį vadiname 3,5 ar 3,6, manau Italijoje mes galėsime atvežti tinkamai atnaujintą variklį ir taip nestabdyti tobulinimų.”

Kadangi Stoffelio starto pozicijų bauda buvo susijusi su atnaujinimais, tai Alonso pripažįsta, kad jo laukia panaši lemtis šį savaitgalį Italijoje.

„Mes viską suplanavome”, – sako Alonso. „Šį savaitgalį jau bus mano eilė. Mes stengiamės išlošti iš nuobaudų kiek įmanoma daugiau, ieškome teigiamų dalykų ir stengiamės pelnyti geriausią rezultatą komandai”.

gresia
Sugedęs Maxo Verstappeno „Red Bull” Belgijoje.

Panaši situacija laukia ir Maxo Verstappeno. Lenktynių Spa metu sugedo jo bolido variklis, nors šeštadienio rytą jam buvo sumontuotas 4 variklis bei MGU-H.

„Jam teks startuoti iš pačio galo Monzoje, tad tai jį labai erzina”, – sako Christianas Horneris. „Mūsų variklių tiekėjai atsiprašė už šią situaciją, jie viską puikiai supranta, kad reikia gerinti patikimumą, nes dabar produktas ne toks koks turėtų būti”.

Visgi kai kurie ekspertai mano, kad abiem „Red Bull” lenktynininkams bus keičiami varikliai, kadangi Italijoje lenkti turėtų būti lengviau, jie tikisi atsikovoti prarastas pozicijas dėl atliekamų keitimų.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia