A. Prostas statytų už „Ferrari“ pergalę čempionate

0
alain prost

Keturis kartus pasaulio čempionas Alainas Prostas sako, kad „Ferrari“ ekipa turėtų nugalėti šių metų Formulės 1 čempionate.

2017 metų sezone, kaip ir 2018 metais, „Ferrari“ sezoną pradėjo labai stipriai, tačiau po to Lewisas Hamiltonas perėmė vadžias į savo rankas.

Reklama

Tačiau Sebastianas Vettelis nuo brito atsilieka tik keturiais taškais prieš savaitgalį Ispanijoje. Komandinėje įskaitoje keturiais taškais prieš „Mercedes“ pirmauja „Ferrari“.

Bet A. Prostas galvoja, kad „Ferrari“ ir toliau palaikys aukštą tempą viso sezono metu ir iškovos pirmąjį lenktynininkų titulą nuo 2007 metų, kuomet pergalę šventė Kimi Raikkonenas.

„Praėjusiais metais suklydau sakydamas, kad kiekvieną kartą keičiantis taisyklėms, „Ferrari“ retai būna geri“, – sakė A. Prostas.

„Žiemos metu „Mercedes“ ir „Red Bull“ atrodė šiek tiek geriau, tačiau įvyko taip, kad „Ferrari“ turi didelį greitį kvalifikacijoje ir puikiai tvarkosi su padangų dėvėjimusi.“

„Kimi Raikkonenas panašiame lygyje, kaip ir Sebastianas Vettelis, kas bus tikrai į gerą komandai. Manau, kad šiemet „Ferrari“ gali nugalėti.“

A. Prostas sako, kad italų variklis stipriai ir greitai tobulėja, o L. Hamiltonas nėra pripratęs turėti tiek daug konkurentų kovoje dėl pergalių lenktynėse.

„Manau, kad jų variklis progresavo labiau nei važiuoklė“, – apie „Ferrari“ pažangą kalbėjo prancūzas.

„Šeši lenktynininkai iš „Mercedes“, „Ferrari“ ir „Red Bull“ gali būti labai konkurencingi įvairiomis aplinkybėmis.“

„Tai kelia sunkumų L. Hamiltonui, kuris dėl titulo dažniausiai kovodavo tik su pavieniais lenktynininkais.“

„Dabar jis negalės tiesiog važiuoti ir palaikyti saugų lenktynių tempą prieš keturis ar penkis konkurentus. Tačiau dėl to mums bus tik įdomiau.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia